8 gode oppskrifter med potet | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 8 gode oppskrifter med potet

8 gode oppskrifter med potet

Stekte, bakte, kokte og moste. Potet er et ypperlig tilbehør på middagstallerkenen – og kan til og med spille hovedrollen. Her er åtte fristende retter med potet du bør teste.

Potet har vært dyrket i tusenvis av år, og den allsidige, næringsrike og rimelige grønnsaken har vært en viktig del av nordmenns kosthold i over 200 år.

Kokte poteter er nydelige i all sin enkelhet. Men potet kan tilberedes på en rekke herlige måter, og fortjener å få utfolde seg på middagsbordet.

Disse oppskriftene kan kanskje inspirere deg til å inkludere potet i enda flere måltider!

Potetmos med sopp og spinat

Potetmos er det perfekte tilbehøret til høstens lam og vilt. Denne ekstra flotte varianten med mandelpotet har fått selskap av sopp og spinat – noe som nærmest gjør den til et måltid i seg selv.

Hasselbackpoteter med ost og urter

Hasselbackpoteter er både dekorative og enkle å lage, og et fristende tilbehør til de fleste kjøttretter. Noen fedd hvitløk gjør dem ekstra smakfulle.

Potetsuppe med sprø skinke

Disk opp med en enkel og nydelig potetsuppe! Med purre, rømme og sprøstekt serranoskinke får dette måltidet det lille ekstra.

Potetsalat med eple og urter

Potetsalat er en klassiker på koldtbordet eller til grillmiddagen, og er enkel å lage. Denne har fått selskap av syrlige eplebiter, noe som kler den fyldige salaten kjempegodt.

Potet på pinne med chilidipp

Har du prøvd potet på pinne? Denne retten kalles gjerne tornadopoteter, og er spesielt populært i Korea. Prøv å lag de hjemme med deilig chilidipp.

Omelett med potet og parmesan

Potetrester kan enkelt forvandles til en deilig lunsj eller middag. Denne mettende og supergode omeletten lages i en fei!

Potetkaker med champignon og hvitløk

Potetkaker, røsti, risk – kjært barn har mange navn. Dette er en utrolig god måte å servere potet på, enten som forrett eller tilbehør. Med champignon og hvitløk blir de ekstra smakfulle.

Bakt potet med topping

80-tallsslageren fortjener slett ikke å bli glemt – og får ekstra god smak om du legger den på grillen. Topp bakepotetene med ulikt snadder, som bacon, urtesmør og mais, og hogg innpå!