8 friske retter du kan lage med vannmelon | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 8 friske retter du kan lage med vannmelon

8 friske retter du kan lage med vannmelon

Mos den, grill den, frys den – eller ha den i salaten. La deg inspirere av morsomme, velsmakende oppskrifter med vannmelon.

Vannmelon er forfriskende, leskende og smaker supergodt! Ikke rart vi kaster oss over den i sommervarmen. Stort sett skjærer vi den i skiver eller båter før vi serverer den. Men den deilige vannmelonen kan funke som mer enn bare en digg snack. Her er åtte oppskrifter du bør teste i sommer.

Vannmelon-iste

Kjøl deg ned med en hjemmelaget iste i sommervarmen! Denne oppskriften er enkel å lage, og resultatet blir superdigg. La barna ta del i den morsomme tilberedningen. Det er slett ingen sak for små kokker å kutte melonen!

Caprese med vannmelon

Den italienske klassikeren caprese er ensbetydende med sommer for mange – med deilig mozzarella, solmodne tomater, frisk basilikum og olivenolje. Med en liten vri, kan denne digge sommersalaten bli enda friskere! Bytt ut tomatene med skiver av vannmelon i stedet. Perfekt siderett til grillmaten, eller bare en herlig koserett i skyggen.

Vannmelonslush

Vannmelonen består av så mye vann at du nesten kan sette sugerøret rett i melonen. Men leskende melon egner seg ypperlig som slush! Denne lages på noen få strakser, og smaker deilig for både liten og stor. Hell over i glass, og pynt med mynteblader, sugerør og en skive vannmelon på kanten – og du har en flott drink som faller i smak hos alle.


Grillet vannmelon

Hæ? Vannmelon på grillen? Det høres kanskje rart ut, men er vel verdt et forsøk. Grillet vannmelon er nemlig nydelig som snack, eller supert tilbehør til grillet fisk, kjøtt eller skalldyr.

Skjær to centimeter tykke skiver av melonen, og grill kjapt på sterkt varme, til melonen får de klassiske «grillstripene». Ha over limesaft og friske bær for en frisk dessert, eller dryss over fetaost, friske urter og litt pepper, hvis du skal bruke den grillede melonen som tilbehør til middagsmaten.

Les også: Frukt og grønt på grillen

Vannmelonpizza

Finnes det noe gøyere enn å tøyse litt med maten? Denne vannmelonpizzaen vil bli sommerens nye favorittsnack. Skjær vannmelonen i store sirkler, og del deretter opp i «pizzastykker». Vannmelonen kan toppes med nesten hva som helst, men vi holder en knapp på spekeskinke, fetaost, pepper og basilikum.

Vannmelon- og tomatsalat

På jakt etter en frisk salat til grillmaten? Da er denne salaten med vannmelon og søte cherrytomater tingen! Hakk litt frisk koriander, skvis over lime og tilsett chili og hvitløksfedd for ekstra god smak.

Melonsalat

Vannmelonen spiller godt på lag med annen melon. Denne vakre retten er enkel å lage, men imponerer stort. Skjær vannmelon, honningmelon, fetaost og agurk i like store, kvadratiske terninger. Dander på et fat, slik at de terningene utgjør ulike fargekombinasjoner. Ha salt, pepper og mynteblader, og server med en deilig, hjemmelaget dressing og god spekeskinke.


Vannmelon på pinne

Har du barn som maser om is hele dagen? Med denne morsomme oppskriften kan du si ja til is gjennom hele sommeren. Del vannmelon i passe store trekanter, dryss over litt smeltet sjokolade og litt fargerikt kakestrø, og stikk en pinne gjennom skallet i bunn. Kanskje barnas nye sommerfavoritt?!