6 tips til sunt og fantastisk sommerhår | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 6 tips til sunt og fantastisk sommerhår

6 tips til sunt og fantastisk sommerhår

Gå den lyse årstida i møte med velpleiet, sunt og vakkert sommerhår. Her får du 6 enkle tips til enkel hårpleie, som gjør håret luftig og mykt.

1. Sunt hår starter med riktig shampoo

Lange dager med sol, saltvann og vind virker uttørkende på håret. Riktig hårpleie begynner i dusjen, så pass på å bruke sjampo og balsam som gir rikelig med fukt og gjenoppretter fuktighetsbalansen.

Define hårprodukter moroccan argan oil

Bruk fuktighetsgivende hårprodukter for å få vakkert sommerhår, som for eksempel Define Moroccan Argan oil. Foto: Lilleborg.

 2. Beskytt håret mot UV-stråling 

Toppen av hodet er gjerne nærmest sola, og dermed ekstra utsatt for de sterke UV-strålene. Beskytt hår og hodebunn når du beveger deg ute, spesielt midt på dagen når sola står på det høyeste. En caps eller solhatt gjør susen både for solbeskyttelse og for antrekket.

3. Bruk en fuktighetsgivende balsam

For å få fantastisk sommerhår, trenger du balsam – hver gang du vasker håret. Grunnen er enkel: Balsam lukker skjellaget i håret, slik at det blir mykt og glansfullt, og bedre rustet til å møte forurensning, UV-stråler og slitasje. Husk å la den virke lenge nok. Har du tid, kan den gjerne få sitte i noen minutter ekstra også.

Define hårprodukter weightless shine

Bruk en sjampo og balsam med hyaluronsyre for glansfullt og luftig sommerhår. Foto: Lilleborg.

 4. Plei håret med hårkur

Er håret ditt slitt, tørt og livløst, bør du gi det ekstra oppmerksomhet i form av en hårkur minst en gang i uka. Hårkur er mer konsentrert enn balsam, og inneholder mer pleiende ingredienser.

Slik påfører du hårkur:

  • Vask håret med sjampo og klem ut overflødig vann
  • Fordel kuren godt i hele håret
  • La den virke i 3 til 5 minutter
  • Skyll håret godt
  • Avslutt med balsam for å lukke skjellaget

5. Begrens badingen

Det hører sommeren med, men både klor- og saltvann kan slite på håret og gjøre det matt og livløst. En dukkert i havet kan riktignok gi deg ganske trendy saltvannskrøller, men vind og sol forvandler de raskt om til vonde floker.

Husk derfor å skylle håret i ferskvann, og påføre gjerne balsam eller hårkur etter du har badet, for å tilføre ny fuktighet. 

6. Husk å drikke nok vann!

Å drikke og spise sunt gjør underverker for hele kroppen – også håret. Så nyt de lyse dagene og lange kveldene, men ikke glem å drikke rikelig med vann.