6 fargerike desserter med bær | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 6 fargerike desserter med bær

6 fargerike desserter med bær

Bær er både vitaminbomber og gir en frisk vri på desserten. Her får du matbloggerens favoritter.

Ida-Gran-Jansen-baker (2)

Trøste og bære – så digg dessert! Noe av det beste med sommeren er bærene som tynger buskene, og popper opp i både skog og i butikker. Mange har så mye bær at de ikke vet hva de skal gjøre med alt sammen, og vitaminbombene ender med å gå til spille. Hvorfor ikke lage deilige desserter med dem i stedet?

– Bær, frukt og desserter er som hånd i hanske. Nesten alle desserter kan løftes med bær og frukt, det passer godt å bryte opp det søte med syrlige smaker. Jeg er spesielt glad i pasjonsfrukt og bringebær. Det er supergodt til nesten alt!

Velg norske bær i sesong

Ida spiser veldig mye bær, spesielt når de norske variantene kommer.

– En enkel granola med yoghurt og friske bær er en super frokost. Ta med godbitene i parken, på stranden eller som snack!

Desserter som passer bra sammen med bær:

  • Panna cotta
  • Iskrem
  • Mousser
  • Crème brûlée
  • Terter

Tips: Bær er nydelig som kakepynt, og ikke minst så er det sunt!

Her er Idas 6 dessertfavoritter du kan lage med bær:

Panna cotta med bringebær 

Panna cotta, direkte oversatt «kokt fløte», er perfekt å servere etter maten. Du kan fint lage den noen dager før gjestene kommer, da sparer du samtidig tid.

Panna cotta

Foto: Ida Gran Jansen, idagranjansen.com

Slik gjør du:

Start med å lage bringebærgeleen.

  1. Legg gelatinplatene i en stor skål med mye kaldt vann. Der skal de ligge i 10 minutter for å bli bløte.
  2. Ha bringebærene i en blender eller bruk en stavmikser til å knuse dem.
  3. Ha de knuste bringebærene, vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp.
  4. Trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett i den varme bringebærvæsken. Rør og sil av.
  5. Fordel i 4 stk. små glass og sett i kjøleskapet. La dem stå der til geleen har stivnet etter ca. 4-6 timer. Lag gjerne dette på kvelden og la geleen stivne til dagen etter.

Panna cotta:

  1. Legg gelatinplatene i en stor skål med mye kaldt vann. Der skal de ligge i 10 minutter for å bli bløte.
  2. Ha kremfløte, melk, sukker og frø fra vaniljestangen i en kjele og varm opp til kokepunktet. Prøv å ikke la blandingen koke.
  3. Trekk kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett. Rør godt.
  4. Hell fløteblandingen over i en beholder med tut. La avkjøle i 15-20 minutter før du veldig forsiktig heller over geleen.
  5. La stivne i kjøleskapet, ca. 4-6 timer. Eller la dem stå natten over.
  6. Pynt med friske bær.


Kjøleskapsgrøt med bringebærpuré

Med kjøleskapsgrøt er det bare fantasien som setter grenser. Du kan bestemme selv hva slags yoghurt eller drikkeyoghurt du ønsker å bruke, men i denne oppskriften brukte Ida bringebærpuré blandet med melk. Veldig godt og veldig friskt!

grøt

Foto: Ida Gran Jansen, idagranjansen.com


Slik gjør du:

Det første du kan gjøre er å lage bringebærpure.

  1. Bruk én pose frossen pose med bringebær og la den tine.
  2. Bland bringebærene med en stavmikser og ha i sukker. Du kan også bruke sukrin eller lignende om du ønsker det.
  3. Sil vekk frøene. Nå står du igjen med en glatt bringebærpure.
  4. Bland 1 dl bringebærpure med 2,5 dl melk og 3 dl havregryn.
  5. Hell grøten i kopper eller skåler og sett i kjøleskapet over natten. Spis den gjerne sammen med frisk frukt.


Blåbæris med hvit sjokolade

Hva med en hjemmelaget variant når du har lyst på is? Disse av jordbær og hvit sjokolade smaker like fantastiske som de ser ut.

Blåbæris

Foto: Ida Gran Jansen, idagranjansen.com

Slik gjør du:

  • Kok opp blåbær og sukker i en liten kjele. La koke i 2 minutter.
  • Ha blåbærene sammen med sitronsaft i en blender eller bruk et stavmikser. Blend i ca. 10 sekunder.
  • Sil blåbærene, hiv skallet som ligger igjen i silen og behold blåbærsaften. Bland kremfløte og melk og tilsett sammen med blåbærsaften. Rør alt godt sammen.
  • Ha isen i en iskremmaskin og kjør ferdig. Hvis du ikke har en iskremmaskin så setter du isen i fryseren og rører hver halvtime til isen stivner.
  • Du kan enten nyte isen som den er nå, eller så kan du fortsette noen steg videre.
  • Fyll iskremformer med den ferdige isen og sett i fryseren. La stå i minst 4 timer eller natten over.
  • Smelt hvit sjokolade over vannbad og dypp de fryste ispinnene i sjokoladen. Pynt gjerne med frysetørkede bringebær.


Bananpannekake med limemarinerte bær

Prøv en kreativ og sunnere dessert, eller noe fargerikt til helgefrokosten. Stek gjerne flere når du først er i gang, så har du ekstra til mellommåltid til skole eller jobb. Pakk dem inn i folie eller oppbevar i matboks, så varer de lengre.

bananpannekake

Foto: Ida Gran Jansen, idagranjansen.com

Slik gjør du:

Start med å lage limemarinerte bær, ved å blande alle ingrediensene sammen og la stå i 10 minutter så smakene får satt seg.

  • 125 g Bringebær
  • 2 stk Kiwi i biter
  • 1,5 ss Sukker
  • 1 lime Limesaft

Deretter kan du lage pannekakerøra. Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en jevn røre. Stek mellomstore pannekaker med litt smør i en stekepanne.

  • 2 stk Modne bananer
  • 2 stk Egg
  • 2 dl Store havregryn
  • 1 ts Bakepulver
  • 1/2 dl Melk

Tips: Smaker veldig godt sammen med yoghurt!


Vinnerterte med pasjonsfrukt og brent sukker

Ida bakte denne terten i finalen i TV-serien «Hele Norge Baker» og vant. Det sier seg selv at kaken er en innertier. Ta den med i bursdag eller fest og det vil bli suksess!

vinnerterte

Foto: Ida Gran Jansen, idagranjansen.com

 

Bringebærkake med makroner

De fleste av oss elsker små fargerike makroner. Hvorfor ikke kombinere det beste fra to verdener? Kake OG makroner i ett er en artig variant for de som liker det søtt.

bringebærkake

Foto: Ida Gran Jansen, idagranjansen.com