Rema.no Lær mer 6 fantastiske retter med sitron

6 fantastiske retter med sitron

Det sies at den er smakens balansekunstner, og det er ingen tvil om at den lille gule er vår favorittingrediens. Her finner du seks digge oppskrifter med sitron!

64121001 Sitron BaRe

Frukten kan brukes i nesten alt; i forretter, hovedretter, desserter og drinker. Sitronen er kjent for sin nydelige aroma, og den er i tillegg veldig nyttig fordi den fremhever andre smaker og kan erstatte salt og pepper.

Sitronen er med på å gi en frisk smak til både varm og kald mat. Ofte kan du redusere saltmengden litt og heller tilsette en skvis sitronsaft.

LES OGSÅ: Spis disse vaflene med god samvittighet

Sitron renser ganen
Sitrusfrukten gjør susen hvis en suppe eller saus mangler den siste finishen. Den er dessuten også fin når du lager litt fet mat. Sitronen gjør at fettet ikke fester seg i ganen og forhindrer maten fra å smake fettete.

Her er 6 fantastiske retter med sitron:

 

Rustikke sitronterter

Trine Midtun driver bloggen Klisjehjemmet.no. Disse rustikke tertene er på størrelse med makroner og ser nydelige ut med sin skjevhet og karakteristikk. Trine har brukt ferdig butterdeig, men du kan selvsagt lage dette selv om du vil. Geleen er av sitron, men her kan du også velge egne favorittingredienser.

sitronterte

Foto: Trine Midtun, Klisjehjemmet.no

 

LES OGSÅ: Alt dette kan du bruke aspargesen til!

 

Rødkålsalat med sitron og timianvinaigrette

Denne salaten er mettende, næringsrik, frisk og enkel. Den inneholder blant annet rødkål, grønnkål, egg og couscous og kan trygt sendes med i matpakken for å sprite opp en gusten og kald dag. Den passer også ypperlig som en kjapp og enkel middag. Rødkålen er veldig dekorativ i seg selv, og gir farge og friskhet til salaten. Oppskriften gir to gode porsjoner.

Rødkålsalat

Foto: Trine Midtun, Klisjehjemmet.no

 

Sitronspagetti

Har du prøvd spagetti med sitron? Det smaker supergodt! Bruker du litt av skallet får du både syrlighet og en herlig dekor. En slager blant både store og små.

 

Asparges med sitron og persille

Denne retten er fin å servere som forrett eller som tilbehør til ulike kjøttsorter. Du kan gjerne bytte ut bacon med serranoskinke og ovnsbake den i stekeovnen istedenfor å sprøsteke den i stekepannen.

asparges med sitron

Foto: Trine Midtun, Klisjehjemmet.no

 

Gulrotsuppe med spisskummen og sitron

De fleste liker en varm og god gulrotsuppe. Den mettende og sødmefulle middagssuppen med eksotiske krydderinnslag er definitivt verdt å prøve!

 

Hel landkylling stekt med sitron og knust sort pepper 

Kyllingen blir ekstra saftig når du helsteker den i ovn. Tilspiss smaken med sitron og grovknust pepper og søndagsmiddagen er i boks!

Lær mer

Les også