6 fantastiske retter med sitron | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 6 fantastiske retter med sitron

6 fantastiske retter med sitron

Sitron sies å være smakens balansekunstner, og det er ingen tvil om at den lille gule er en av våre favorittingredienser. Her finner du seks digge oppskrifter med sitron.

Den gule frukten kan brukes i nesten alt; i forretter, hovedretter, desserter og drinker. Sitronen er kjent for sin nydelige aroma, og den er i tillegg veldig nyttig fordi den fremhever andre smaker og kan erstatte salt og pepper.

Sitronen er med på å gi en frisk smak til både varm og kald mat. Ofte kan du redusere saltmengden litt og heller tilsette en skvis sitronsaft.

LES OGSÅ: Så enkelt lager du mat som en ekte italiener

Sitron renser ganen

Sitrusfrukten gjør susen hvis en suppe eller saus mangler den siste finishen. Den er dessuten også fin når du lager litt fet mat. Sitronen gjør at fettet ikke fester seg i ganen og forhindrer maten fra å smake fettete.

Dette kan du bruke sitron til

Sitronbåter eller -skiver kan serveres til alt fra svinekjøtt, skalldyr, meksikanske retter og mange fiskeretter. Til fisk kan presset sitron erstatte fete sauser. Prøv sitronskiver i te eller som smakstilsetning i vann. Visste du at noen dråper sitron hindrer misfarging av oppkuttet frukt og grønnsaker, som avocado og epler?

64121001 Sitron BaRe

Sitron har en syrlig smak og er full av C-vitamin, som er godt for immunforsvaret. Sitron kan brukes til smaksforsterkning i mange retter.

Her er 6 fantastiske retter med sitron:

Sitron- og chilimarinert fisk

Denne retten er rask å lage og smaker samtidig utrolig godt. Med ovnsbakte poteter og litt spicy fisk blir dette en innertier.

Sitronterte

Prøv denne syrlige og forfriskende sitronterten når du er lei av søte desserter. Denne kan du fint lage dagen i forveien, og den smaker enda bedre etter en natt i kjøleskapet.

Iste med mynte, sitron og ingefær

Iste er ekstra godt på en varm sommerdag, og litt sunnere når du lager den selv. Prøv denne friske og syrlige varianten med mynte, sitrusfrukt og ingefær.

LES OGSÅ: 8 middagshacks som gjør at du sparer tid på kjøkkenet

Risotto med spinat og sitron

Ekte italiensk risotto kjennetegnes ved sin kremete og fyldige konsistens. Sammen med spinat, sitron og parmesan er dette noe alle vil like.

Sommerfriskt kyllingbryst med sitronaioli

Kylling på grillen er fantastisk godt, ekstra digg blir det med friskt tilbehør. Dette er en favoritt både familien og gjestene vil like.

Ovnsbakt torskefilet med grønnsaker og grillet sitron

En superenkel og deilig måte å tilberede torsken på. Ved å grille sitronen får du frem en søt og aromatisk smak som passer utmerket sammen med ovnsbakt torsk.