5 smarte middagstips for barnefamilien | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 5 smarte middagstips for barnefamilien

5 smarte middagstips for barnefamilien

Usikker på hva du skal lage til middag? Det er ikke så rart. Hverdagsmiddagen skal gjerne være kjapp, sunn og rimelig – og falle i smak hos hele familien. Det trenger ikke kreve mye å servere familien god og sunn middag. Her får du 5 smarte middagstips for barnefamilien – perfekt for en travel hverdag.

1. Vær tålmodig

Visste du at det kreves inntil 15 forsøk før barnet liker en ny smak?

Tålmodige voksne er derfor viktig. Fortsett å tilby ulike matretter og råvarer, selv om barnet rynker på nesen. Forsøk nye metoder, som for eksempel å skjære grønnsakene i morsomme former, eller nye serveringsmåter; Spinatsuppe er kanskje en suksess i morgen, selv om den stekte spinaten lå urørt på tallerkenen i forrige uke.

2. La barna bestemme middagen

Pølser, pizza, pasta og taco. Det blir gjerne middagsvalget når barna fritt får velge middag. La heller barna velge middag fra en middagsliste, utformet av en voksen. På den måten kan du sørge for at det severes sunn og næringsrik middagsmat, samtidig som barnet sitter med følelsen av å ha fått bestemme.

Les også: 8 middagshacks: Slik sparer du tid på kjøkkenet

3. Ta barna med på matlagingen

Enten du prepper middag dagen i forveien, eller du står på kjøkkenet med litt dårlig tid; inviter barna med på det som foregår! Det trenger slett ikke kreve mye tid eller tålmodighet. La barna hente middagsingrediensene i kjøleskapet, åpne pakken med fisk, skrelle en gulrot eller skjære en brokkoli i biter. Små medhjelpere blir gjerne mer interessert i maten som serveres.

4. Gi maten morsomme navn

Fisken høres mye mer spennende ut hvis det er en enhjørningfisk. Og gryteretten blir ekstra kul å spise hvis den heter muskelgryte. Laks i folie kan kalles skattekiste, og barna kan fylle sin egen «skattekiste» med grønnsakene de liker aller best. Lek dere fram! Her er det kun fantasien som setter grenser.

Les også: 5 rimelige hverdagsmiddager

5. Lag en barnevennlig ukemeny

En ukemeny er i bunn og grunn kun en liste over hvilke middagsretter du planlegger å lage i løpet en uke. Ukemenyen er først og fremst økonomisk og tidsbesparende, men den kan også skape matglede og entusiasme.

Har du litt større barn, kan de inviteres inn i planleggingen. Sett dere ned sammen og finn frem til middagsretter alle liker før uken begynner. For yngre barn kan det være fint å forberede på middagsmaten dagen i forveien eller ved frokosten. Ha listen synlig og snakk om middagen som skal serves i løpet av uken.

Her har du 5 kjappe, gode og rimelige hverdagsmiddager, perfekt for travle dager:

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut ukens ukemeny her!

Bonustips! Lag en sunn og morsom dessert

Dessert kan både være enkelt og sunt – og ikke minst morsomt å spise. Eplemonster og druemark kan bli familiens nye favoritt!