5 gode dipptips: Slik har du aldri spist dipp før
Da ferdig-dippen dukket opp i norske butikkhyller en gang på 70-tallet, tok den landet med storm. Siden den gang har dippskålen vært en selvskreven gjest på lørdagskvelden, enten vi er alene eller har selskap. Fortsatt diskuterer vi dobbeldipping, og feil valg av snacks kan nærmest ødelegge et vennskap.
Og selv om mange synes at dippen er best i tospann med chipsbollen, finnes faktisk veldig mye mer du kan bruke dipp til. For er det én påstand som alltid er sann på kjøkkenet, er det at all mat blir bedre med god saus og dressing — eller dipp.
Her er fem gode dipptips:
1. Dipp til grillmat
Ketchup og sennep er selvsagt tilbehør til pølse og burger. Men visste du at cheddardipp er minst like godt? Cheddardippen går perfekt sammen med den røkte smaken og gir deg et ekstra saftig måltid.
2. Dipp på vafler
Alle elsker vafler. Men hvem har sagt at vafler må serveres med syltetøy og brunost? En luksusvaffel med Blue cheese-dipp og bacon passer like godt til hverdags som til fest!
Blue cheese-dipp kan du lage enkelt selv ved å mose din foretrukne blåmuggost og blande den med lettrømme. Smak til med litt salt og pepper, og ha i noen sitrondråper for en frisk touch. Voilà!
3. Fish and dipp
Dersom du har vokst opp på åtti- eller nittitallet er sjansen stor for at du har spist fiskepinner med remulade – Norges svar på britenes «Fish & chips». Og selv om remuladen fortsatt står seg godt som tilbehør til fisk på denne siden av årtusenskiftet, finnes det også flere andre dipper som vil gi deg en langt mer spennende smaksopplevelse.
Vi anbefaler REMA 1000 Chipotle Chilimajones. Du finner den spiseklar og ferdig i butikkhyllen. Eller du kan lage den selv.
? Visste du at…
Se etter dipper og grillsauser til kr 10 eller ‘Rett på bordet’-produkter til 15 og 20 kroner.
4. Traus salat? Prøv en dipp
Er du en av dem som tror at en salat kun består av «kaninfor» og hermetisk mais? Vel, det stemmer heldigvis ikke lenger. I dag kan en salat være et smakfullt og mettende måltid, som på ingen måte er kjedelig — i alle fall ikke om du serverer den med dipp eller dressing!
Prøv deg frem med dine favorittsmaker, som for eksempel urtedipp, hummus, guacamole eller rømmedipp, og vink farvel til kjedelige salater for godt.
5. Dipp på brødskiva
Ja, det er helt sant. Dipp kan faktisk være en ypperlig erstatning for smør eller pålegg på brødskiva. Vår favoritt er aioli, hjemmelaget dipp av grillet paprika, eller hummus med bønner, som passer utmerket på ristet brød. Eller prøv en av våre mange ferdige og spiseklare dipper. Du finner dem i kjøledisken.
Dippvettreglene ?
Et vennskap skal bli sterkere over dippskålen — ikke rives fra hverandre. Her er dippvettreglene som sikrer at fredagskvelden går fredelig for seg.
– Det er ok å dobbeldippe når du deler bolle med nære venner eller familie. Men sørg for å snu chipsen, slik at du dipper med den tørre enden.
– Kun én hånd i dippskålen av gangen. Dersom to personer beveger seg mot dippskålen samtidig, gjelder tradisjonell vikepliktsregel; du har alltid vikeplikt for dipper fra høyre.
– La aldri biter ligge igjen i dippen. Hvis uhellet er ute kan du bruke et større flak eller en skje som redningsfartøy. Ikke bruk fingeren, med mindre du har dippskålen helt for deg selv.
– Fingrene av dippfatet. Sørg for å ha store nok biter snacks, slik at fingrene ikke rører dippoverflaten.
– Kos deg! Dipp er digg — de som sier noe annet lyver. Overse punktene over og nyt dippen!
Kilde: https://www.ilovedip.com/dip-etiquette.html
Lær mer