Rema.no Lær mer 4 matpakker du har råd til

4 matpakker du har råd til

Er det lenge til stipend eller lønning, men magen rumler? Fattig.student har samlet sine fire beste matpakketips for deg som vil holde matbudsjettet nede.

For mange er det tid for å finne tilbake til hverdagen, enten om det er skolebenken eller arbeidspulten som kaller. Det å kjøpe lunsj kan fort koste deg dyrt, og det er mange kroner å spare på å ta med en hjemmefra.

Karen Elene Thorsen, som står bak den kjente Instagramkontoen @fattig.student, har samlet fire gode tips til deg som vil nyte en fristende matpakke, og samtidig spare penger.

Handleliste:

1 brødmiks fra Kolonihagen
1 kg gulost
1 pk havregryn
1 l melk (kumelk eller plantebasert)
1 pk PRIMA mandler
Epler
Gulrøtter

Fra eget kjøkkenskap: 

Tørrgjær, kanel, pizzakrydder, olivenolje.

Handlelisten til alle fire matpakkene havner på rundt kr. 200, og gir deg over 24 rundstykker, 20 porsjoner havregrøt, og gulost til både middager, matpakker og frokost de kommende ukene. Her er det med andre ord mye matpakke for pengene.

1. Standardmatpakka

Enkel, mettende, sunn og god. Varier med ditt favorittpålegg.

Du trenger:

Hjemmelagde rundstykker (Kjøp ferdig brødmiks og følg oppskriften på pakka)
Pålegg (Karen Elene brukte gulost)
1 grønnsak (Karen Elene brukte gulrot)
1 frukt (Karen Elene brukte eple)
Nøtter (Karen Elene brukte mandler)

Tips:

  1. Lag rundstykkene søndag formiddag, og frys ned. Rundstykkene tiner i god tid fra du tar dem opp om morgenen til du skal spise dem til lunsj, ca. tre timer. Har du bedre tid kan du varme dem på morgenen på 200 grader i 10-15 minutter.
  2. Kjøp store pakker med pålegg, da er kiloprisen ofte lavere. En kilo ost kan du for eksempel både bruke til matpakka, frokost og ulike middager.
  3. Husk å fylle matpakken med noe sunt å knaske på! Som foreksempel oppkuttede gulrøtter, epler og nøtter.

2. Overnight oats med gulrot og eple

Har du dårlig tid om morgenen? Da er dette den perfekte matpakken for deg. Lag den kvelden i forveien og sett i kjøleskapet, så har du ferdig lunsj når du står opp!

Dette trenger du:

1 dl havregryn
1,5 dl melk (kumelk eller plantebasert)
1 ss chiafrø (kan sløyfes)
1/2 ts kanel
1 eple
1 gulrot
1/2 neve mandler

Slik gjør du:

  1. Finn frem et rivjern og rasp opp hele gulroten og halve eplet.
  2. Bland sammen havregryn, melk, chiafrø, kanel og revet eple/gulrot i et syltetøyglass.
  3. Kutt opp resten av eplet, og grovhakk mandlene. Tilsett dette på toppen av grøten (enten kvelden før, eller om morgenen før du drar)
  4. Rask med deg syltetøyglasset før du drar, og nyt til lunsj!

3. Ostevaffel

Gjør deg klar for en ny favoritt – disse kommer du garantert til å elske! Røren kan enkelt lages kvelden i forveien og stekes om morgenen før du drar.

Dette trenger du:

(Oppskriften gir to stk mellomstore vafler)

1 neve havregryn
1 neve revet ost
0,5 dl melk
1 ts pizzakrydder
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Gulrot til snacks

Slik gjør du:

  1. Tilsett alle ingrediensene (utenom gulrot) i en bolle. La røren stå i rundt 10 minutter så havregrynene trekker til seg litt av væsken (i mellomtiden kan du ta deg en dusj eller pusse tennene) Obs! Røren blir nokså klissete!
  2. I et oppvarmet vaffeljern, heller du over litt olivenolje i bunnen, deretter røren, og hell over litt olivenolje på toppen av røren i tillegg. Lukk jernet og la det steke til vaflene har blitt litt brune og crispy.

4. Middagsrester i matpakka

Gårsdagens middag gjør seg ypperlig som dagens lunsj! Da unngår du å kaste mat, og får en smakfull matpakke samtidig.

Her har Karen Elene brukt rester fra gårsdagens pastasalat, og supplert med noen friske eplebåter til. Alt gjør seg i matpakka, så her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan nyte til lunsj.  Suppler med frukt, grønnsaker eller nøtter ved siden av hvis det trengs.