
Ingenting i kjøleskapet til middag? Prøv en brødmiddag!
Bytt ut middagsjaget med enkel brødmat
Visste du at? ?
Grovbrød inneholder kostfiber, vitaminer og mineraler, som kroppen vår trenger. I tillegg får du gjerne en god dose jern og selen med på kjøpet hver gang du spiser brødmat. Med andre ord kan brød gi deg en rask middag, med god samvittighet.
Lyst til å prøve et skikkelig digg grovbrød? Sjekk ut Håndverk-serien fra Mesterbakeren.
Et rimelig alternativ
Sammenlignet med mange middager, er brød et rimelig alternativ. Hvis du i tillegg følger med på kampanjer og tilbud, kan det være mye penger å spare på å servere brødmiddag noen ganger i uken.
Test deg frem, kanskje dette er en ny favorittrett for hele familien?
Du kan også servere brødskiver toppet med skikkelig snadder. Det skal slett ikke mye til for å lage en smakfull luksusrett ut av brødskiven.
Les også: Slik lager du rålekre brødskiver
For enhver smak
Med brød og pålegg på bordet kan alle velge sine favorittsmaker.
Les også: Slik lager du rålekre brødskiver
Utnytt brødrestene
Brødmat er et godt utgangspunkt for en skikkelig restefest. Lag en deilig middag med ostesmørbrød av tørt brød og påleggsrester.
Eller sett sammen et tapasbord av kjøleskapsrester, og la familien komponere sine egne middagsskiver. Bruk det du har i kjøleskapet, som for eksempel karbonader, en småtrist paprika, litt slapp salat og en t-skje med sennep.
Er brødet tørt, kan du gi det et minutt i brødristeren, eller i stekeovnen. Lite er vel bedre enn knasende sprøtt og varmt brød?
Les også: Dette kan du gjøre med brødrestene
Eller hva med brøkrutonger med urter og havsalt? En ypperlig måte å få brukt opp tørre brødrester på.
Gratinert brød
Lær mer