12 ting du kan legge i julestrømpen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 12 ting du kan legge i julestrømpen

12 ting du kan legge i julestrømpen

Julestrømpe fylt med godteri, sunn snacks eller kanskje en hyggelig aktivitet? Her finner du enkle tips til hva du kan legge i julestrømpen.

Julestrømpe har blitt en tradisjon i mange norske hjem, og er gjerne et av høydepunktene mange gleder seg til på julemorgenen.

Kun fantasien setter grenser for hva du kan overraske barna, foreldre eller kjæresten med. Her har vi samlet 12 tips til hva du kan legge i julestrømpen som både små og store får glede av.

1. Julegodt

Butikkene bugner av juleinnpakkede godbiter som bidrar til ekstra julestemning. Fyll strømpen med julemarsipan, skumnisser, nissesjokolade, brente mandler og annen julegodt formet som nisser og snømenn. Du kan også lage hjemmelaget, spiselig julegodt, som f.eks fløtekarameller med vanilje. Hent inspirasjon til flere spiselige julegaver her.

2. Godteri og sjokolade

Søte overraskelser er en klassiker å legge i julestrømpa. Overrask den du er glad i med deres favorittgodteri, som smågodt, sjokolade, kjeks, chips, lakris eller karameller.

3. Nøtter og rosiner

Nøtter både smaker godt, inneholder viktig næringsstoffer og kommer gjerne i praktiske forpakninger som er perfekt å ta med på farten. Hos REMA 1000 finner du både nøtter og rosiner i porsjonspakninger, ubehandlede nøtter og nøtter med smak.

Velg mellom praktiske pakninger eller test en av våre favoritter med smak av pepper og balsamico, kaffebønner eller jalapeño.

Les også: Se våre beste oppskrifter til julematen her

4. Smoothie

Lev Vel smoothieposer til de minste eller Bendit smoothie på flaske til de større er i perfekte størrelser til å fylle en julestrømpe.

5. Frukt og bær

Det blir nok av søtsaker i løpet av julen, og julestrømpen er en fin mulighet til å snike inn litt frukt og grønnsaker også. Legg saftige klementiner, røde epler, knaskegulrøtter, sukkererter eller en eske med blåbær i strømpa. Vi garanterer at det blir spist opp!

6. Te, kakao og kaffe

Når kulden sniker seg på er det godt å ha noe varmt i koppen. Legg noen poser med julekaffe, rett i koppen-kakao eller krydder-te i julestrømpen som er klare til å nytes. Hva med å prøve spesialkaffe fra Kolonihagen eller økologisk Clipper-te fra REMA 1000?

Les også: Lær Mesterkokkens beste tips til perfekt pinnekjøtt

7. Blad eller magasin

Gi bort noe som kan leses i julen! Hos REMA 1000 finner du et godt utvalg av tegneserier, barneblader, interiørmagasiner, treningsblader eller historie- og vitenskapsmagasiner.

8. Julebrus

Ingen jul uten julebrus! Uansett om du liker julebrusen rød eller brun, er det godt å ha noe skylle ned julegodtet med.

9. Flaxlodd

Hva med å prøve lykken til jul? Flaxlodd kommer i ulike størrelser og kan plutselig bli til en god sum å starte det nye året med.

Les også: Så enkelt sparer du penger på julehandelen

10. Sukkerfritt

Har du lyst til å overraske med noe godt, men samtidig begrense sukkerinntaket i julen, er sukkerfrie alternativer lurt. Hva med sukkerfri tyggis, sukkerfrie pastiller eller sukkerfri brus i strømpa?

11. Liten gave

En liten leke, sokker, undertøy, hårstrikk eller sminke passer perfekt i julestrømpa dersom du vil glede noen med noe som ikke er spiselig.

12. En aktivitet

Man bruker nok av penger i julen – hvorfor ikke gi bort litt av tiden din i stedet? Legg et gavekort på filmkveld, pepperkakebaking, middag, aking eller frokost på senga i strømpa. Både store og små får glede av denne!