Bilde av Kolonihagen sin logo med økologiske kornsorter i bakgrunnen.

Økologisk mat

Kolonihagen startet allerede for 12 år siden med hjemkjøring av økologiske matkasser. Det gjør de fortsatt, men i dag driver de også en restaurant på Frogner og et bakeri med bakeriutsalg på Lilleborg i Oslo. I tillegg brygger de sitt eget økologiske øl via Færder Mikrobryggeri.

God smak med god samvittighet

Når du velger Kolonihagens produkter kan du være helt trygg på at disse ikke bare er kompromissløse på smak og kvalitet. Du kan også være trygg på at de er produsert i tråd med naturen på en bærekraftig og etisk måte – med stort fokus på dyrevelferd.

Kolonihagen finner du hos REMA 1000

Sammen med Kolonihagen har vi lansert en serie med økologisk iskrem, kaffe, rundstykker, syltetøy, juice, ost og brødblandinger i samtlige REMA 1000-butikker over hele landet. I tillegg kan du finne Kolonihagens økologiske egg, salami og pølser i utvalgte butikker. Dette er bare begynnelsen på reisen, og Kolonihagen utvikler stadig nye kvalitetsprodukter som blir å se i butikkene våre fremover. Følg med i din lokale REMA 1000-butikk.

Økologisk is

God iskrem handler først og fremst om gode råvarer. Derfor er Kolonihagens iskrem laget på økologisk melk fra jerseykuer. Denne urferasen produserer litt mindre melk som til gjengjeld ekstra rik på smak og proteiner. I tillegg benyttes kun økologiske egg og naturlige ingredienser av høy kvalitet i produksjonen, noe som kjennes på smaken. Vi i REMA 1000 og Kolonihagen synes alle burde få nyte økologisk mat. Derfor koster det bare 49 kroner per isboks. Heldigvis har de aller fleste en REMA 1000-butikk i nærheten.

Økologisk iskrem fra Kolonihagen

Bilde av økologisk vaniljeis med vanilje fra Madagaskar.

Økologisk vaniljeis med vanilje fra Madagaskar

Økologisk vaniljeis fra Kolonihagen. Vi har kun brukt ekte vanilje, noe som har gjort at vi kan tilsette litt mindre sukker på grunn av dens naturlige sødme.

Bilde av økologisk sjokoladeis med knuste kaffebønner og chili fra Kolonihagen.

Økologisk sjokoladeis med knuste kaffebønner og chili

Denne økologiske isen er noe for alle sjokoladeelskere der ute. En iskrem med rik sjokoladesmak, sprø kaffebønner og et hint av chili.

 

Bilde av økologisk pistasjis med biter av karamelliserte mandler fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk pistasjis med biter av karamelliserte mandler

Økologiske pistasjis fra Kolonihagen som har en litt lysere grønnfarge enn det du kanskje er vant til, men som til gjengjeld smaker kanskje enda bedre. Mens vanlig iskremproduksjon bruker fargestoffer fra kobber for å få sin grønnfarge, har vi nemlig brukt spinat.

 

Bilde av økologisk jordbæris med hint av balsamicoeddik og basilikum fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk jordbæris med hint av Balsamicoeddik og basilikum

Økologisk jordbæris fra Kolonihagen, der jordbærene er dyppet i balsamico og basilikum for å fremheve jordbærsmaken. Den er like god som den ser ut.

 

Ost og smør

Bilde av økologisk Gouda gulost fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk Gouda gulost

Kolonihagens økologiske Gouda er en halvfast, modnet ost med 28 prosent fett. Den er perfekt på brødskiva og kan, som all økologisk mat fra Kolonihagen, nytes med god samvittighet.

Bilde av økologisk blåmuggost fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk blåmuggost 125 g

Økologisk blåmuggost fra Kolonihagen. Osten passer på alt fra kjeks til Blue cheese and bacon pizza.

Bilde av den økologiske osten Mini Brie fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk Mini Brie fra Normandie

Økologisk brie fra Kolonihagen, laget i Gillot meieri i Saint Hilaire De Briouze i Frankrike. Kuene som lager melken går ute i minst seks måneder, og spiser i denne perioden kun gress. Økologisk brie passer perfekt på kjeks eller med druer.

 

Bilde av økologisk vesterhavost fra Kolonihagen.

Økologisk Vesterhavsost

Kolonihagens økologiske fastost fra Danmark, lagret ved Bovbjerg Fyr. Navnet kommer fra den salte havluften fra Vesterhavet, som blåses inn på lageret og er med på å gi osten karakter. Den er selvfølgelig laget av økologisk melk, slik at vi kan tilby god smak med god samvittighet.

Bilde av økologisk smør med havsalt fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk smør med havsalt

Økologisk smør fra Kolonihagen som er laget med havsalt og syrnet fløte. Økologisk smør som passer perfekt til brødmat og matlaging.

Syltetøy

Bilde av økologisk appelsinsyltetøy fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk appelsinsyltetøy med vanilje

Økologisk appelsinsyltetøy selges hos REMA 1000 og er produsert i tråd med naturen på en bærekraftig og etisk måte. De økologiske appelsinene sørger for at smaken blir syrlig og god, og at du får i deg 30 prosent mer C-vitamin enn du får fra appelsiner som ikke er produsert økologisk (www.sciencedaily.com 06.03.2002).  Syltetøyet er også tilsatt litt vanilje, som gir en spennende vri.

Kolonihagens økologisk syltetøy med eple og tindved. Glasskrukke med 230 gram økologisk syltetøy.

Kolonihagens økologiske syltetøy med eple og tindved

Kolonihagens økologiske syltetøy med eple og tindved passer knakende godt til vafler, nybakte rundstykker eller i kake. Har du tindved i hagen? Bærene er saftige og sure, og brukes til saft, gelé og syltetøy.

Bilde av økologisk jordbær- og rabarbrasyltetøy fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk jordbær- og rabarbrasyltetøy

Økologisk jordbærsyltetøy fra Kolonihagen. Syltetøyet er tilsatt rabarbra og kanel for å oppnå økt syrlighet og varme. I liket med all økologisk mat fra Kolonihagen, kan det deilige syltetøyet nytes med god samvittighet.

Kolonihagens økologiske solbærsyltetøy. Glasskrukke med 230 gram syltetøy.

Kolonihagens økologiske solbærsyltetøy

Kolonihagens økologiske solbærsyltetøy kan minne om gamledager. Ja, vi elsker virkelig solbær. Og på grunn av næringsinnholdet og bitterstoffene i syltetøyet fra Kolonihagen, så får hele familien et deilig, økologisk syltetøy med ekstra karakter.

Mel og kornblandinger

Bilde av økologisk Kolonialbrød fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk kolonialbrød

Økologisk brødmiks fra Kolonihagen selges i REMA 1000s butikker. Brødmiksen inneholder ingen hele korn eller frø, og er derfor også en favoritt blant de minste. Pakken gir to brød eller 24 rundstykker.

Økologiske lettkokte havregryn

Økologisk havre er ikke alltid like lett å få tak i. Det er 15 nøye utvalgte gårder som dyrker økologisk havre til Kolonihagen. De lettkokte havregrynene får vi fra Stangeland Mølle, som holder til i Sandnes.

Kolonihagens økologiske linfrø. 350 gram økologiske linfrø.

Kolonihagens økologiske linfrø 

Kolonihagens økologiske linfrø har et høyt innhold av omega-3-fettsyrer. 350 gram økologiske frø fås kjøpt hos Rema 1000. Nyt den gode smaken, behold den gode samvittigheten!

Bilde av økologiske chiafrø fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske chiafrø

Økologiske chiafrø fra Kolonihagen har et høyt innhold magnesium og jern og er en ypperlig vegetabilsk kilde til omega 3. Frøene passer godt til blant annet bakst og kjøleskapsgrøt.

 

Bilde av økologiske sesamfrø fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske sesamfrø

Økologiske sesamfrø uten skall fra Kolonihagen. Sesamfrø inneholder rikelig med omega 6-fettsyrer og egner seg spesielt godt asiatiske retter.

Kolonihagens økologiske gresskarkjerner. Økologiske gresskarkjerner i 300 gram, myk plastbeholder.

Kolonihagens økologiske gresskarkjerner

Kolonihagens økologiske gresskarkjerner i 300 grams beholder. Gresskarkjerner inneholder magnesium og jern. Spis økologisk mat med god samvittighet!

Bilde av økologisk siktet speltmel fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk siktet speltmel

Økologisk siktet speltmel fra Kolonihagen er basert på en gammel og lite foredlet spelttype. Den brukes på samme måte som hvetemel i all slags bakst. Finn din egen favoritt fra Kolonihagen, eller lag din egen melblanding.

Bilde av økologisk sammalt speltmel fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk sammalt speltmel

Økologisk sammalt speltmel fra Kolonihagen er dyrket hos Kvelde Mølle. Spelten er av typen Oberkulmer Rotkorn – én av verdens eldste kornsorter.

Bilde av økologisk siktet hvetemel fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk siktet hvetemel

Økologisk siktet hvetemel fra Kolonihagen egner seg til all slags bakst, både kaker og brød. Det økologiske kornet holder deg og jorda fri fra usunne plantevernmidler. Prøv gjerne sammen med økologisk smør fra Kolonihagen.

Bilde av økologisk sammalt hvetemel fra Kolonihagen som fås kjøpt hos REMA 1000.

Økologisk sammalt hvetemel

Økologisk sammalt hvetemel fra Kolonihagen gir deg alltid en god bakeopplevelse. Sammalt mel inneholder mer fiber enn siktet mel. Perfekt til brød og rundstykker, med andre ord.

Bilde av økologisk 7-kornbrødmiks fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk 7-kornbrød

Økologisk brødmiks fra Kolonihagen passer like godt til matpakken som til kveldsmaten. Nyt den gode smaken med god samvittighet. Lag økologiske matpakker hver dag! Grovhet: 80 prosent.

Økologisk solsikkekjerner

Økologiske solsikkekjerner uten skall fra Kolonihagen. Solsikkekjerner har et høyt innhold av vitamin E og folat. Solsikkekjernene passer godt i alt fra smoothie bowls, til supper og salater. Økologisk mat er godt for både deg og miljøet.

Økologisk kaffe

Bilde av Kolonihagens espresso fra Brasil som selges hos REMA 1000.

Økologisk espresso med hele bønner fra Brasil

Glad i espresso? Da er Kolonihagens økologiske kaffe fra Brasil perfekt for deg! Den noe mørkbrente, runde smaken er kjennetegnet på gode kaffebønner. Kommer i pakke på 225 gram med hele bønner.

Bilde av Kolonihagens økologiske kaffe fra Guatemala som selges hos REMA 1000.

Økologisk kaffe av hele kaffebønner fra Guatemala

Kolonihagens økologiske kaffe fra Guatemala er rund og frisk i smaken. Den har et hint av sjokolade og honning. Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav. De økologiske kaffebønnene kommer filtermalt i pakke på 225 gram.

Bilde av Kolonihagens filtermalte kaffe fra Brasil som selges hos REMA 1000.

Økologisk kaffe filtermalt fra Brasil

Kolonihagens økologiske kaffe fra Brasil har en deilig fylde med hint av nøtter og mango. Kaffebonden Jessimar Olivera Sanni ble verdenskjent i kaffemiljøet da han vant Cup of Excellence for bærtørket kaffe i Brasil i 2012, og er en produsent Kolonihagen har jobbet tett med de siste årene.

Bilde av Kolonihagens filtermalte kaffe fra Guatemala fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk kaffe filtermalt fra Guatemala

Kolonihagens økologiske filtermalte kaffe fra Guatemala har en balansert smak med hint av sjokolade og honning. Kaffen er produsert etter økologiske prinsipper og krav, men ikke sertifisert av Debio. Alle produsentene er besøkt og Kolonihagen har startet arbeidet med selve sertifiseringen i samarbeid med bøndene selv. Kaffen kommer filtermalt i pakke på 225 gram.

 

Bilde av økologisk kaffe fra Kenya distribuert av Kolonihagen som fås kjøpt hos REMA 1000.

Økologiske hele kaffebønner fra Kenya

Kolonihagens økologiske kaffe fra Kenya er fruktig med hint av skogsbær og kakao. Det er kombinasjonen av leirjorden, de svale nettene i området og den nøysomme håndteringen av bønnene som gjør denne kaffen helt særegen.

Økologiske hele kaffebønner fra Costa Rica

Økologisk kaffe med hint av mandel og plomme. Kaffebærene plukkes på Mr. Rudolfo Riveras gård i Tarrazu i Costa Rica. En maskin kverner skallet forsiktig, før bærene legges til tørk med fruktkjøttet sittende igjen på bønna. I Costa Rica kaller de denne prosessen for «honey-process» fordi bønnene får en gyllen farge og bærene klistrer seg inntil hverandre.

Økologiske kjøtt- og fiskeprodukter

Økologisk bratwurst fra Kolonihagen. 230 gram pølse med karve, merian og sort pepper.

Økologisk bratwurst fra Kolonihagen

Økologisk bratwurst fra Kolonihagen kan nytes på grillen eller innendørs. Økologisk matproduksjon er noe som engasjerer – og smaker godt. I Kolonihagens pølser benyttes hele grisen. Nyt 230 gram fyldig økologisk bratwurst med karve, merian og sort pepper. Du finner de økologiske pølsene i utvalgte REMA 1000-butikker med økologisk mat.

Kolonihagens økologiske chilipølse, 230 gram. Sort pakning med gjennomsiktig plast slik at man ser to brune økologiske pølser.

Kolonihagens økologiske chilipølser

Kolonihagens økologiske chilipølser er en av mange produkter hos Rema 1000 med økologisk merking. Denne økologiske pølsen inneholder chili, hvitløk og pepper. Nytes på grillen, hjemme i stekepannen eller i ovnen. Du finner de økologiske pølsene i utvalgte REMA 1000-butikker med økologisk mat.

Kolonihagens økologiske røkelaks i skiver. 100 grams pakning. Gjennomsiktig plast slik at man ser den oransje laksen.

Kolonihagens økologiske røkelaks

Kolonihagens økologiske røkelaks i skiver med litt mindre salt, men heller godt med bøkeflis til røykingen. Hva betyr det at maten er økologisk? Den økologiske laksen har bedre plass. Det er kun tillatt med 10 kilo fisk per kubikkmeter vann, mens konvensjonelt oppdrett kan ha 25 kilo.

Kolonihagens økologiske salami med fennikel. 60 grams pakning i gjennomsiktig plast. Du ser skivet salami.

Kolonihagens økologiske salami med fennikel

Kolonihagens økologiske salami med fennikel bør vær obligatorisk på ethvert frokostbord. En favoritt på brødskiva om du foretrekker økologisk pålegg. 60 gram fantastisk økologisk kjøttpålegg. Du finner de økologiske pølsene i utvalgte REMA 1000-butikker med økologisk mat.

Økologisk potetchips

150 gram økologisk potetgull fra Kolonihagen. Potetchips med salt og sitron i en hvit pakning med et bilde av poteter, grønne blader og logoen til Kolonihagen.

Kolonihagens økologiske potetchips med salt og sitron

Økologiske potetchips fra Kolonihagen med salt og sitron får oss alle til å sikle. Økologisk potetgull så smakfullt at én pose ikke er nok. Snacks med god samvittighet finnes i hyllene her hos Rema 1000!

Kolonihagens økologiske potetchips med paprika, løk og knust peppe. 150 gram hvit potetgullpose.

Kolonihagens økologiske potetchips med paprika, løk og pepper

Kolonihagens økologiske potetchips med paprika, løk og knust pepper. En glede for deg som ønsker å spise flere økologiske produkter og som også elsker potetgull! Kos deg med 150 gram smakfull økologisk snacks.

Økologisk yoghurt

Bilde av økologisk yoghurt naturelle fra Kolonihagen.

Økologisk yoghurt naturell

Økologisk yoghurt naturell fra Kolonihagen er perfekt til frokost og mellommåltider. Den har fyldig og kremet konsistens og rund, men frisk smak. Det har vi fått til ved å bruke gresk yoghurtkultur og melk fra norske kuer.

Bilde av økologisk yoghurt med jordbær, rips og solbær som fås kjøpt i alle REMA 1000 sine butikker.

Økologisk yoghurt med jordbær, rips og solbær

Økologisk yoghurt med jordbær, rips og solbær fra Kolonihagen er en frisk oppkvikker. En helårsklassiker på frokostbordet, full av sommerens bær. Vi har ikke tilsatt søtning, så denne kan nytes hver dag.

Økologiske grønnsaker

Bilde av økologiske gulrøtter fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske gulrøtter fra Fokhol Gård

Kolonihagens økologiske og biodynamiske gulrøtter kommer fra Fokhol Gård – hele året rundt! Gården er opptatt av både gamle tradisjoner og bærekraft. Gulrøttene kommer med jorden på, slik at de beholder næringsstoffer og holder seg sprø. Sunt og godt!

Bilde av økologiske poteter fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske poteter fra Fokhol Gård

Kolonihagens økologiske poteter som kommer fra Fokhol Gård er biodynamiske og fulle av smak. Grønnsakene fra Fokhol gård kommer med jorden på, som bidrar til at de bevarer næringen og holder seg sprø og friske lenger. Økologiske poteter er det perfekte tilbehør til hverdagsmiddagen. 

Bilde av økologisk løk fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk gul løk fra Fokhol Gård

Kolonihagens økologiske, gule løk kommer fra Fokhol Gård. Bruk løken til klassiske middagsretter eller i sauser og supper. Fokhol Gård ligger i Stange på solsiden av Mjøsa, og bevarer gamle tradisjoner samt bærekraft. Spis økologisk mat med god samvittighet!

Økologisk bakverk

Bilde av økologiske fine rundstykker bakt med Rørossmør fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske fine rundstykker bakt med rørossmør

Basert på Kolonihagen Bakeris mestselgende brød, har Kolonihagen utviklet en serie rundstykker. Perfekte til frokosten med ekstra godt pålegg og drikke til. Det er lite som slår fine rundstykker bakt med deilig Røros-smør, toppet med valmuefrø! Pakkene kommer med åtte rundstykker. Stekes i ovnen i seks til åtte minutter på 190–210 grader.  

Bilde av økologisk rundstykker med hirse fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske rundstykker med hirse

Økologiske rundstykker, med hirse fra Kolonihagen, er familiens favoritt! Hirse er den eldste av alle kornsorter. Navnet stammer fra indogermansk, som betyr mettelse og næring. Inviter til økologisk frokost! Nytes rykende varme – rett fra ovnen med godt pålegg.

Bilde av rundstykker med rug fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske rundstykker med rug

Kolonihagens økologiske rundstykker med rug er laget av surdeig. Rundstykkene er de sunneste i sortimentet, og er noe mer kompakte enn de andre. Her får du i deg enda mer kostfiber som gir en god og lang metthetsfølelse.  

Dypfryst frukt og grønt

Bilde av økologiske og frosne blåbær fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske blåbær

Økologiske milde og gode blåbær er perfekt til smoothies, bowls, hjemmelaget syltetøy, iskrem og desserter. Bærene er fulle av både kostfiber og antioksidanter – og kan derfor nytes med ekstra god samvittighet. Foreløpig kun i Oslo og utvalgte butikker rundt Oslo-området.

Bilde av økologiske dypfryste jordbær fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske jordbær

Hos Kolonihagen får du endelig økologiske, dypfryste bær og frukter. Jordbær har et naturlig høyt innhold av C-vitamin, og kan brukes til så mangt! De søte bærene er perfekte i smoothies, frokost-bowls, hjemmelaget syltetøy og desserter. 

 

Bilde av økologisk og dypfryst mango fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk mango

Hos Rema 1000 får du flere typer økologiske, fryste frukter. Bruk mango i sunne smoothies, bowls, i hjemmelaget iskrem eller til desserter. Frukten har høyt innhold av C-vitamin. Kolonihagen er først ute i Norge med økologisk mango!

Økologiske egg

Bilde av økologiske egg fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologiske egg fra Haakaas & Weydahl

Kolonihagens økologiske egg blir levert av Ole Haakaas, Unni og Bjørn Carl Weydahl. De sørger for at hønene går fritt ute og følger sine naturlige instinkter. De får kun økologisk fôr basert på havre og hvete. Slikt blir det ekstra gode egg av. Størrelsen på eggene er M/L/XL, og de kommer 6-pakninger. Du finner de økologiske eggene i utvalgte REMA 1000-butikker.

Drikkevarer

Bilde av økologiske appelsinjuice fra Kolonihagen som selges hos REMA 1000.

Økologisk appelsinjuice med rød appelsin

I Kolonihagens appelsinjuice er det tilsatt 25 % blodappelsiner for en ekstra god og fyldig smak. For å lage en balansert juice, kjøper vi appelsiner der de er på sitt beste til enhver tid. Vår økologiske appelsinjuice er fra konsentrat og pasteurisert. 

Olje

Økologisk olivenolje

Økologisk olivenolje av beste kvalitet fra Kolonihagen. Oljen er fra Italia og er full av fuktighet med en særegen karakter. Prøv den for eksempel i spaghetti med frisk tomatsaus.