Kalkun

Kalkun er et perfekt festmåltid du kan dele med mange, og er populært både i julen og til nyttår. Her finner du gode oppskrifter på saftig kalkun, hvordan du tilbereder den, hvilken saus du bør velge og inspirasjon til godt tilbehør.

Gå direkte til oppskrift

Stiansen lærer deg helstekt kalkun

Helstekt kalkun vinner stadig nye venner. Denne er stekt slik at brystene blir ekstra saftige og lårene gjennomstekte og møre. Lær hvordan du lager perfekt kalkun av mesterkokk Bent Stiansen i videoen under eller les oppskriften her.

Tilbehør og saus til kalkun

Kalkunkjøtt har en mild smak som passer godt med ulikt tilbehør, gjerne noe som er søtt eller syrlig. Brødstuffing, rosenkål, rødkål og poteter er tilbehør som passer godt til kalkun. 

Waldorfsalat

Waldorfsalat er et klassisk tilbehør på norske koldtbord, men smaker også godt sammen med kalkun.

Gå til oppskrift

Hvordan skjære kalkun?

Oppskjæring av kalkun kan være utfordrende. I denne filmen viser mesterkokk Bent Stiansen deg hvordan du skjærer opp kalkunen perfekt.

(PS! Du må godta markedsførings-cookies for å kunne se video.)

Finn mer inspirasjon til julematen

Dette kan du lage av julerestene

Stiansens pinnekjøtt

De beste dessertene til jul

Nyttårsmeny