Rema.no » Italiensk mat

Italiensk mat

I Italia er maten og råvarene hellige, noe som er grunnen til at det Italienske kjøkken byr på så mange fantastiske smaker. La deg inspirere av Italias oppskrifter, som italiensk pizza, pasta, foccacia, antipasti og risotto. Buona Fortuna!

Slik lager du tomatsaus

Skrell og finhakk 1 løk og 2 fedd hvitløk. Ha 2 ss olivenolje i en middels varm stekepanne og stek løk og hvitløk til den er myk og blank.

Tilsett hakkede tomater og rør rundt. Smak til med litt oregano, salt og pepper. Vil du ha sausen uten klumper kan du bruke stavmikser til den får jevn konsistens. La sausen småkoke i 5 minutter.

Lag gjerne dobbel porsjon og legg i fryseren. Så har du alltid en pastarett eller pizzasaus klar!

Tips

Ikke kast pastavannet!

Ta alltid vare på et par dl av kokevannet. Pastavann inneholder stivelse og kan både redde en mulig for innkokt saus, eller bidra til å gjøre den mer kremete.

Lær å lage hjemmelaget pasta

Egg og mel er alt du trenger for å lage hjemmelaget pasta. Trykk her for å lære hvordan du lager spaghetti, tagliatelle eller pastaplater fra bunn.

Pastaskolen: Lær deg forskjellen

For mange nordmenn er makaroni fellesbetegnelsen for alle typer pasta. Trykk her og lær deg navnene på de ulike pastatypene like godt som en italiener kan gestikulere med armene.

Antipasti

Det italienske ordet for forrett. La deg inspirere av italienske smaker neste gang du skal lage middag eller by på tapas. Trykk her og bli kjent med antipasti.

Slik lager du ravioli

Ravioli er en italiensk fellesbetegnelse for fylt pasta. Trykk her for å lære en enkel oppskrift på fylte pastaputer med ricotta, spinat og cherrytomater.