Rema.no » Halloween

Tid for Halloween

Halloweenfeiringen blir litt annerledes i 2020 uten knask eller knep i nabolaget. Skummel stemning kan du likevel enkelt lage hjemme.

Her finner du skremmende gode tips til hvordan du skjærer Halloweengresskar og gode oppskrifter til hva du kan lage med gresskarrestene.

Slik lager du halloween-gresskar

Lys opp hjemmet og gatene med skumle Halloweengresskar! Utskjæring er enkelt å gjøre og kan være en morsom aktivitet for både familien og venner. Hvorfor ikke arrangere en konkurranse om hvem som lager det skumleste gresskaret?

Lær mer
Dette kan du bruke innmaten i gresskaret til
Hul ut gresskar og bruk innmaten til å lage gresskarmuffins, gresskarsuppe eller gresskarpuré. Skallet bruker du til å lage dekorasjoner du kan sette på trappen. Da unngår du matsvinn samtidig som du får godsaker å servere til Halloween!

Slik renser du halloweengresskar på 1-2-3

Skjær av topplokket

Det første du bør gjøre er å skjære ut et passe stort topplokk. Bruk en kniv til å skjære forsiktig rundt hele gresskaret, slik at du kan løfte av toppen. Lokket skal settes på igjen etterpå, så ikke kast det!

Ta ut innmaten - men ikke kast det!

Bruk en skje, gjerne med tagger, til å skrape ut innmaten. Legg innmaten i en skål og ta vare på det til senere – vi har nemlig mange gode forslag til hva du kan bruke det til under!

Nå er du klar for utskjæring

Når du har tatt ut innmaten helt, begynner den morsomme delen. Nemlig tegning av skumle ansikter og utskjæring. Les mer om dette her.

Kreative dekoreringstips

Hva med å bruke gresskaret som serveringsfat? Eller bruke fruktspyd som hår til gresskaret? Vi har noen smarte tips – helt uten matsvinn.

Lær mer

Skremmende gode tips til halloweensnacks

Slik lager du
gresskarpai

Gresskarkjerner er
perfekt i granola