
Mest grønt
Nesten alt kan grilles gjelder også for grønnsaker. Grønnsakene byr på ekstra sødme og smak når de får en runde over åpen flamme. La deg forføre av sommerens ferske råvarer – i år er det nemlig mest grønt som gjelder.
Sommerens grønne oppskrifter er laget av matblogger og grønnsaksentusiast Aicha Boulhou.
Lyst på noe annet? Se alle våre grilloppskrifter her.

Matbloggeren som elsker grønnsaker
– Jeg er hverken veganer eller vegetarianer men liker å spise grønnsaker fordi det smaker godt, sier Aicha Bouhlou.
Aichas beste tips er å grille mye når du først er i gang. Oppbevar grønnsakene i en tett boks med litt olivenolje, og bruk dem i salater, pasta, som tilbehør eller i sandwich resten av uken.
Få flere gode tips fra Aicha her.

Redningen for slitne grønnsaker
Har du grønnsaker som ser litt slitne og rynkete ut er grillen den perfekte redning.
Grilling og ovnssteking lokker frem den naturlige sødmen i grønnsakene og hever smaken. Lær hvordan du griller ulike grønnsaker her.

Slik griller du aubergine
Skjær auberginen i 2 cm tykke skiver og ha dem i en bolle. Dryss over salt og bland godt og la stå en halvtime
Tørk av auberginskivene med kjøkkenpapir og pensle med olje. Grill 2 minutter på hver side på direkte varme, og deretter la den ligge og godgjøre seg 5 til 10 minutter på indirekte varme.
Se oppskrift på grillet aubergine med yoghurt og granatepler her.