Rema.no » Grillmat: Oppskrifter, tilbehør og gode tips » Svin på grillen: koteletter, spareribs, svinefilet og grillribbe
Koteletter på kullgrill

Svinekjøtt på grillen

Svinekjøtt er en sikker vinner til middag blant store og små. Kjøttet er både saftig, mørt og magert, og kan nytes hele året.

Her får du oppskrifter og tips til hvordan grille svin – alt fra koteletter, spareribs, hel svinefilet og grillribbe.

Lyst på noe annet? Se alle våre grilloppskrifter her.

 

Grillet svin med deilig tilbehør

Tips til grilling!

Gå for store kjøttstykker når du griller til mange, som hel indrefilet eller ytrefilet av svin. Disse krever mindre oppmerksomhet da du griller over svak varme, og gjør det enklere å få et saftig resultat.

Pakk gjerne inn svinefileten i spekeskinke eller bacon for ekstra smak før du legger den på grillen.

Prøv grillplanke på grillen

Så mye kjøtt trenger du

Kjøtt uten bein (biff og filet): Beregn ca. 150–200g per person.

Kjøtt med litt bein (koteletter): Beregn ca. 200–250g per person.

Kjøtt med mye bein (spareribs og grillbein): Beregn ca. 300g per person.

Se flere oppskrifter til grillmaten

Biff på grillen med tomat og rosmarin

Biff på grillen

Kyllinggrillspyd med lime, chilli og koriander

Kylling på grillen

Hel laksefilet på grillen med salt og pepper

Fisk på grillen