Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Skrei

Skrei

Skreien er et mirakel – som inntreffer langs kysten av Norge hvert eneste år! Mens den vanlige kysttorsken er stedbunden, beveger skreien seg over store avstander. Den trives svært godt i Barentshavet hvor det er rik tilgang på føde. Der nærmest feter skreien seg opp, slik at den skal klare reisen på over 1000 kilometer tilbake til Lofoten og Vesterålen – hvor den selv ble klekket. Som voksen gjentar skreien sin reise hvert eneste år for å unnfange nye generasjoner.

Skreien er litt lengre og tynnere enn kysttorsken. Om vinteren er den stappfull av rogn og fettfylt lever. Skreien er aller best fersk, men gjennom generasjoner har vi lært oss å konservere skreien som tørrfisk og klippfisk – som igjen er utgangspunktet for retter som lutefisk og bacalao.

Skreien du finner på REMA 1000 er filetert og benfri, slik at den er ekstra lett å tilberede. Gled deg til mange sunne, næringsrike og deilige fiskemiddager i ukene som kommer! La deg inspirere!

Dra ned i kalender