Pinnekjøtt fra Spekeloftet: Kvalitet til lav pris

Spekeloftets urøkte pinnekjøtt trillet terningkast fem i VGs smakstest, og er et godt valg til årets festmiddag.

Jula er pinnekjøttets høytid, og nærmere 70 prosent av nordmenn spiser pinnekjøtt i desember. For en vellykket middag er det viktig å velge gode råvarer, men blant jungelen av varer er det ikke alltid like lett å vite hva man bør velge.

Et tips kan være å følge litt med på de ulike smakstestene som gjennomføres i løpet av året. VG testet nylig 18 urøkte pinnekjøttvarianter, der Spekeloftets pinnekjøtt havnet på en god annenplass med terningkast fem. Samme pinnekjøtt ble testvinner i en lignende smakstest utført av VG i 2014.

Kvalitet og pris kan med andre ord passe som hånd i hanske!

LES OGSÅ: Slik lykkes du med pinnekjøttet

Dufter deilig

– Mørt og saftig med god og moden kjøttsmak og fett. Mildt saltet. Bra utvalg av biter med god variasjon, skriver VG

Spekeloftets pinnekjøtt tilbys i de fleste REMA 1000-butikkene, med unntak av Bergen og Vestlandet.

Har du aldri laget pinnekjøtt før? Sammen med mesterkokk Bent Stiansen har vi laget en oppskriftsvideo for hvordan du enkelt lykkes med pinnekjøttet her.

LES OGSÅ: Dette må du huske å handle til jul

Hvor mye pinnekjøtt bør jeg beregne?

Vi anbefaler rundt 500g pinnekjøtt per voksen. Har du gjester til bords som er ekstra glad i det tradisjonsrike kjøttet kan du beregne 600g per person. For små mager holder det med rundt 200g per person.

Det finnes flere veier til Rom, og under finner du enkel inspirasjon til en vellykket pinnekjøttmiddag. Bon Appetité!

Del artikkel