Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Rema.no Lær mer Lutefisk – slik lykkes du!

Lutefisk – slik lykkes du!

Det mest vanlige tilbehøret til lutefisk er ertestuing, baconfett, sennep eller sennepssaus og kokte poteter.

Slik lykkes du med lutefisk:

Lutefisk med bacon og ertestuing_1

Steg 1:Beregn ½-1 kg lutefisk pr. person – avhengig av hvem du skal ha til bords. Rens fisken for ben og hinner og kutt i serveringsstykker. Dette kan godt gjøres dagen i forveien. Eller kjøp ferdig renset og kuttet lutefisk.

 

 

Lutefisk med bacon og ertestuing_2

Steg 2: Lutefisken saltes godt i 30 minutter på rist over langpanne.
1 ss salt pr. kg fisk. Dette trekker ut litt av vannet og gjør fisken fastere.

 

 

 

Lutefisk med bacon og ertestuing

 

Steg 3: Legg fisken i langpannen. Ha på nykvernet sort pepper. Det er nok væske i pannen etter saltingen. Dekk med aluminiumsfolie og bak den i ovnen på 200˚C i ca. 20-45 minutter, alt etter tykkelsen på fisken.

 

 

Server lutefisken med ertestuing, sennepssaus, baconfett og mandel- eller ringerikspoteter. Alt rykende varmt!

Hvor mye lutefisk trenger du per person?

Voksen – 600 gram lutefisk pr. porsjon
Storspist – 800 gram lutefisk pr. porsjon
Barn – 300 gram lutefisk pr. porsjon

Lutefisk bacon per person:

Voksen – 100 gram pr. porsjon
Storspist – 130 gram pr. porsjon
Barn – 50 gram pr. porsjon

 

Dra ned i kalender