Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.
Rema.no Lær mer Hvordan koke egg?

Hvordan koke egg?

Egg er ofte helten i helgefrokosten og på dager med bedre tid. Noe mange lurer på er likevel hvordan man skal koke egg perfekt.

Kok opp rikelig med vann i en kjele.
Legg kjøleskapskalde egg forsiktig i det kokende vannet med en skje.

Bløtkokt
Småkok eggene i 5,5 minutter for bløtkokte frokostegg. Avkjøl dem i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe kokingen og server.

Smilende egg
Småkok eggene i 7 minutter for smilende egg til salater og tomatsuppe. Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter, skrell og del dem i 2 – og server.

Hardkokte egg
Småkok eggene i 10 minutter for hardkokte egg til å skive.
Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter.

Visste du?

  • Bruker du romtempererte egg kan kokingen reduseres med ½ minutt på hver av eggtypene.
  • Hardkokte og smilende egg har blitt varmebehandlet lenger enn bløtkokt egg og trenger derfor mer avkjøling for å stoppe prosessen.