Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Rema.no Lær mer Hvordan grille storfe

Hvordan grille storfe

Lær hvordan du griller hamburgere, sliders, biff, indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og grillspyd ved bruk av indirekte og direkte varme.

Hamburgere og sliders

Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 1/2 min.)på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden. Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden. Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid. Legg på tilbehøret: bacon, salat, tomat, løk, sylteagurk, sennep og BBQ-saus.
Ferdig varmebehandlede sliders skal kun varmes opp på indirekte varme. Server med slidersbrød og ditt favorittilbehør. Her er noen forslag: Ost, bacon, tomat, grillet paprika, løk og aïoli.

Biff

Temperer kjøttet. Dryss salt og pepper over biffene. Vent til grillen er skikkelig varm før du legger på biffene på direkte varme. Snu kjøttet når det har fått en fin grillfarge (ca. 2 minutter på hver side). Når begge sider har fått fin farge kan du la kjøttet ligge noen minutter på indirekte varme. La biffene hvile i 5 minutter før du skjærer dem opp. Store biffer bør hvile 10-12 minutter.

Store stykker av indrefilet, ytrefilet, entrecôte og mørbrad

Gni kjøttet inn med havsalt og godt med grovt, nykvernet pepper. Svi av kjøttet på direkte varme slik at du får en fin farge på overflaten. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Dette vil ta ca. 20-30 minutter. Bruk gjerne steketermometer. Kjernetemperatur mellom 55°C og 60°C for medium stekt, rundt 50°C for “rå” og rundt 70°C for godt stekt. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Skiver av entrecôte eller ytrefilet

Gni kjøttet inn med havsalt og kvernet sort pepper. Svi av kjøttet på direkte varme på begge sider. Flytt så kjøttet over på indirekte varme, legg på lokket og grill videre til kjøttet er ferdig. Det vil ta 6-10 minutter med ytrefiletskiver i vanlig tykkelse, bruk gjerne steketermometer. Med tykkere skiver kan du bruke steketermometer. Det er viktig å la kjøttet hvile etterpå, minimum 6-8 minutter, da beholder kjøttet saftigheten.

Grillspyd

Legg spydene på indirekte varme, ha på lokk, og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt spydene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Hvis ikke spydene er ferdige, legg dem tilbake på indirekte varme i noen minutter til.

Slik bruker du direkte og indirekte varmeTil de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme slik at grillmaten kan få riktig kjernetemperatur. Bruker du kullgrill, er det enklest å samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm sone, med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Ønsker du å lære enda mer?

Her finner du nyttige grilltips fra selveste grillkongen Craig og ønsker du å lære hvordan du kan få perfekt grillresultat på andre typer kjøtt finner du det her.

Dra ned i kalender