Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.
Rema.no Lær mer Hvordan grille grønnsaker

Hvordan grille grønnsaker

Lær hvordan man griller grønnsaker som squash, asparges og bakt potet ved hjelp av direkte og indirekte varme.

Grønnsaker kan grilles på både direkte og indirekte varme. Tynne og spede grønnsaker skal vanligvis kun ha kort tid på grillen, mens større grønnsaker trenger mer tid. Selv om de fleste grønnsaker kan grilles kun på indirekte varme, bør de få en rask omgang på direkte varme for å få den fine grillfargen. Grillede grønnsaker smaker fantastisk til all grillmat.

Alle grønnsaker kan grilles. Og det er like enkelt å tilberede grønnsaker på grillen – som kjøtt og fisk. Av og til er det bra å bruke sterk varme og legge grønnsakene rett på risten, for å få mest mulig grillsmak og -farge. Større grønnsaker kan ha godt av svakere varme, slik at sødmen i grønnsakene får tid til å komme fram. Ofte er en kombinasjon av direkte og indirekte grilling det aller beste.

Grønnsaker kan gjerne marineres og pensles før grilling. Vårløk penslet med urteolje og tomater med olivenolje og balsamico, grillet på indirekte varme er fantastisk godt tilbehør til
grillmat. Hva med grillet asparges og hollandaise-saus eller teriyaki-glasert rødløk? Det går også an å planlegge et helt måltid med grillede grønnsaker.
Mulighetene er uendelige!

Grillet blomkål og brokkoli

Rens brokkoli og blomkål og skjær vertikalt i ca 1 cm tykke skiver. Pensle grønnsakene med olivenolje, og grill dem på begge sider på direkte varme til de har fått en fin farge. Flytt grønnsakene over til indirekte varme, ha på lokk, og grill videre i ca. 10 minutter til de er møre. Ha på salt og nykvernet pepper.

Grillet squash

Kutt squashen i to på langs og pensle kuttsidene med olivenolje. Grill på direkte varme et par minutter for å få fine grillstriper. Snu og grill et par minutter til. Flytt til indirekte varme, ta ned lokket og grill til den er mør, 5-6 minutter.

Grillet purre

Rens purren og skyll under kaldt vann. Tørk av og pensle med olivenolje. Grill i ca. ett minutt på direkte varme for å gi den litt farge. Flytt deretter over til indirekte varme, legg på lokk, og grill videre til purren er mør. Dryss på litt salt og pepper ved servering.

Bakte poteter

Vask potetene og tørk dem godt. Stikk flere hull i potetene med en gaffel, pensle dem med matolje, og ha på litt salt og pepper. Legg potetene på grillen på indirekte varme, ha på lokk og grill til potetene er møre (ca. 45-60 min.). For å spare tid kan du koke potetene før de skal grilles. Kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre, og la dem ligge på grillen i ca. 15 minutter. Du kan godt gi de ferdige potetene et par minutter over direkte varme for å få skinnet sprøtt og gi dem enda litt mer smak av grill!

Meierismør, urtesmør, rømme, gressløk og ost er alltid godt som topping. Tilsett gjerne baconbiter, salamibiter, skinkestrimler, ternet spekeskinke eller spicy kjøttboller.

Slik bruker du direkte og indirekte varmeTil de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme slik at grillmaten kan få riktig kjernetemperatur. Bruker du kullgrill, er det enklest å samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm sone, med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Ønsker du å lære enda mer?

Her finner du nyttige grilltips fra selveste grillkongen Craig og ønsker du å lære hvordan du kan få perfekt grillresultat på andre typer kjøtt finner du det her.