Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.
Rema.no Lær mer Lag hjemmelaget hamburger som grillkongen Craig

Lag hjemmelaget hamburger som grillkongen Craig

Nordmenn elsker hamburgere, både barn og voksne. Og burger er ikke lenger typisk «gatekjøkkenmat», i dag er den elsket av både stjernekokker og gourmeter, så vel som barnefamilier og ungdommer. Burgeren kan skryte av å være en selskapsrett, men også en resterett!

Det er mange muligheter hvis du vil overraske med en digg burger som skiller seg ut. Vår egen grillekspert Craig Whitson sier at du kan overraske gjestene eller familien ved å involvere dem i selve lagingen av burgeren.

Finn frem restene!

– Tøm kjøleskapet for rester og lag små stasjoner med mat. Alle får en mengde kjøtt og passende råvarer som kan brukes på og i kjøttet. For eksempel salt, pepper, grillkrydder, finhakket løk, finhakket chili, worcestershire og sennep. Folk kommer til å bli henrykt over at de kan lage burgeren sin akkurat som de vil – selv om de er på middagsbesøk –eller om det er barna som sitter rundt middagsbordet. Burger-kokken tipser henrykt.

Det samme gjelder når burgerne er ferdige. Craig liker å ha et godt utvalg av sauser, grønnsaker, forskjellige oster og andre ting som kan brukes på burgerne.

– Igjen kan gjestene eller familiemedlemmene bestemme selv. Da sitter alle med en middag som de selv har komponert, og som inneholder akkurat de ingrediensene de mest ønsker.

Lag temaburgere og uvanlige burgerfasonger

Det de ikke vet er at du har tømt både skap og kjøleskap for rester! Burgerentusiasten Craig forteller også at du kan gjøre mye artig med fasongen på burgerne, om du skal lage dem ferdig før gjestene kommer.

– Tynne burgere får man ved å legge en «ball» med kvernet kjøtt mellom to lag plastfilm, og så trykke burgerne ut slik at de blir brede og tynne. Husk at tynne burgere trenger kortere steketid enn tykke. Det finnes også former å bruke (for eksempel pepperkakeformer) hvis du har lyst til å friste med ovale, hjerteformede eller trekantet burgere!

TIPS: Tykke burgere holder saftigheten lengre!

Lag tema-burgere! Har vennegjengen alltid drømt om en tur til Hellas eller Japan? Prøv burgere inspirert av andre land: En gresk burger kan inneholde tomater, oliven, tzatziki og fetaost, mens en japansk burger kan inneholde stekt sopp, teriyaki-glasur og knuste, tørre ramen-nudler.

– Min favorittburger varierer fra dag til dag! I og med at jeg vokste opp i Oklahoma, hvor de spesialisere seg i «Oklahoma Onion Burgers», «Salt & Pepper Fries» og «Big Bev Burgers», så må jeg vel si at jeg generelt elsker grilla burgere. «Nic´s Grill» i Oklahoma City lager verdens beste burgere, sier Craig.

Craig lager alltid en så spenstig burger som mulig.

– Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet: noen dager får jeg lyst på amerikansk sennep, andre dager barbecuesaus eller majones og litt ketchup. Det samme gjelder annet tilbehør, ikke minst ost. Jeg spiser sjelden burger uten ost, men det er ikke alltid jeg vil ha cheddar eller «burger-cheese» på. Kanskje våger jeg meg ut på blåmuggost, vellagret Norvegia eller Sveitser.

CRAIGS SUPER-BURGER-TIPS!
Frokosthamburger! Rist hamburgerbrød, plasser kjøtt om du ønsker det, eksempelvis sprøstekt bacon, på med majones, ost, speilegg og stekt løk. Voila – perfekt «Breakfast Burger»!

Her finner du både oppskrifter og tips til årets grillsesongen!

Grunnoppskrift til fire hamburgere

Du trenger:

 • 1pk Kjøttdeig
 • 1stk Egg
 • 1stk Løk
 • 1/2dl Vann
 • 1ts Salt
 • 1/2ts Pepper

Bland kjøttdeig med egg, vann, salt og pepper. Arbeid det godt sammen. Form fire like hamburgere. Klapp dem flate og rut opp med en skarp kniv. Grill hamburgere på direkte varme til de løsner fra risten (ca. 1 1/2 min.)på den ene siden. Snu dem og grill videre til de får en fin farge på den andre siden. Flytt burgerne til indirekte varme. Ta ned lokket og grill ferdig – det tar 2-4 minutter avhengig av tykkelsen. Hvis du skal ha ost på burgerne, legg på osteskiver når det er ett minutt igjen av grilltiden. Varm burgerbrød på grillen. Vær forsiktig – de trenger ikke lang tid.

Coleslaw

Craigs hjemmelaget Coleslaw

Du trenger:

 • 1dl Eplejuice
 • klype Hvitløkspulver
 • 1 1/2ss Sukker
 • 0,5dl Eplecidereddik
 • klype Kajennepepper
 • 1/2ts Salt
 • 1/2ts Nykvernet sort pepper
 • 1/2 Kål, strimlet
 • 1 1/2ss Hakket persille
 • 1/2 Gulrot, revet

Bland sammen sukker, salt, nykvernet pepper, hvitløkspulver og kajennepepper i en bolle. Tilsett eddik og eplejuice, og pisk sammen til alt er godt blandet. Hell dressingen over grønnsakene og bland godt. Smak evt. til med mer salt. La salaten trekke i minst en time før servering.

Craig

Craig Whitson

Craig Whitson er kjent som Norges grillkonge. Han er opprinnelig fra Oklahoma, USA, men har bodd i Stavanger siden 1980. Han har drevet flere restauranter, utgitt 7 kokebøker og sjefen for
det norske grill-landslaget. De siste årene har han samarbeidet tett med REMA 1000 – både innen produktutvikling og med å lære det norske folk å grille.