Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.
Rema.no Lær mer Derfor bør du bruke mer kyllinglår: Smakfullt, mørt og saftig

Derfor bør du bruke mer kyllinglår: Smakfullt, mørt og saftig

Mange går for den tradisjonelle kyllingfileten når de lager mat og har ikke oppdaget lårfileten. – Passer best til alt, mener mesterkokk.

– Jeg tror jeg aldri har laget mat med lårkjøtt før. Jeg går alltid for brystfilet, sier Guro Holmene.

– Når jeg handler, velger jeg alltid kyllinglår fordi jeg synes det har bedre smak og er mer saftig, svarer ektemannen Carl Björk.

Familien på tre lager gjerne kylling til middag.

– Hæ, gjør du? Nå føler jeg meg nesten lurt. Det er derfor kyllingen alltid blir tørr når jeg lager middag, sier hun og ler.

Småbarnsfamilien står på kjøkkenet, klare til å lage middag. Datteren Charlie (4) hjelper alltid til når foreldrene lager mat. I dag skal familien teste lårkjøtt fra Hubbard, Solvinges nye hverdagskylling, for første gang.

For å bedre dyrevelferden i norsk kyllingproduksjon har REMA 1000 sammen med Norsk Kylling, skiftet ut dagens hurtigvoksende industrikylling med Hubbarden, som vokser saktere og har en sunnere kroppsbygning.

Likevel skal ikke Hubbard selges dyrere enn resten av Solvinges produkter.

– Vi prøver å spise så lite rødt kjøtt som mulig og ha en del vegetarmåltider. Spiser vi kjøtt går det i kylling eller fisk. Jeg er veldig glad i kylling og kunne gjerne brukt det i de fleste måltider, sier Guro, som til daglig er innholdsprodusent i Brand Studio.

Se Guro og familien sin dom lenger ned i saken!

– ET KINDEREGG

Nordmenn har aldri kjøpt så mye fersk kylling som nå, viser en rapport fra bransjeorganisasjonen Animalia. Samtidig velger mange kyllingbryst fremfor lårfilet, forteller mesterkokk Bent Stiansen. Han synes det er synd at ikke flere nordmenn har oppdaget lårkjøttet. 

 

REMA 1000 Hubbard Kylling

Kyllinger av rasen Hubbard vokser saktere og er en friskere og mer aktiv kyllingrase.

– For mange er det en vane å kjøpe kyllingbryst, og mange tror nok at det er det eneste alternativet. Jeg velger alltid kyllinglår, både fordi er billig og har mye smak. Det er også like lett å tilberede, sier han.

Fordi kjøttet er uten skinn og bein kan du sette rett i gang med matlagingen.

– Kjøttet er smakfullt, mørt og saftig – som et kinderegg med tre ting. Det passer for alle og er et godt hverdagsalternativ, men du kan gjerne invitere gjester med det også.

– BEST TIL ALT

Grunnen til at kjøttet er så saftig og smakfullt skyldes at det inneholder noe mer sunt fett og har en annen muskelstruktur enn den tradisjonelle kyllingfileten, forteller Stiansen.

– Hubbarden har den fordelen at den vokser litt lenger og beveger seg mer, så den får mer struktur og muskler i lårene, sier han.

Dette gjør også at kjøttet tåler tøffere og lenger varmebehandling enn den tradisjonelle kyllingfileten.  

Med dét gjør Hubbard det enklere å lykkes med matlagingen.

– Jeg synes det er veldig godt i gryteretter, for eksempel mexicansk, indisk eller provencalsk kyllinggryte. Det passer også godt i ovnsbakte retter.

Er du usikker på hvordan du skal bruke kjøttet, har mesterkokken noen enkle tips:

Mesterkokk Bent Stiansen foretrekker lårfilet av kylling foran brystfilet, da det er saftigere og mer smaksrikt.

– Strimle det opp og hurtigstek det i 2 minutter i smør eller solsikkeolje – så er det ferdig. Du kan også blande det med hvitløk, timian, rosmarin eller barbequesaus og sette det i en ildfast form i ovnen på 200 grader, så er det ferdig på fem minutter. Det er hurtig og smakfull mat.

Har du fortsatt ikke latt deg overbevise, er Bent Stiansen klar i sin dom.

– Min personlige mening er at kyllinglår passer best til alt. Det er min hellige overbevisning.

– VIRKELIG VERDT DET

På menyen til familien Holmene Björk står kyllinggryte med rotgrønnsaker. Mens pappa Carl tilbereder kyllingen, kutter 4-åringen grønnsaker. Med god hjelp av den minste i familien, er middagen klar på kjappe 30 minutter.

Se oppskrift:

– Jeg liker lårfilet bedre enn brystfilet fordi den er saftigere og har mer fett. Også er kjøttet mer variert, du får ofte kjøtt fra både ytter- og innerlår. Brystfileten har bra konsistens, men jeg synes den er litt kjedelig, sier Carl.

Etter å ha smakt på kyllinggryten har familien dommen klar.

– Jeg liker generelt lårfilet best. Men jeg er nok mer glad i stekt kylling enn kokt kylling, sier Carl.

– Kyllingen er skikkelig god, og bedre enn den vi vanligvis spiser, i hvert fall den jeg kjøper. Gryteretten var også rask å lage og smakfull, sier Guro.  

I innføringen av den nye rasen har REMA 1000 og Norsk Kylling samarbeidet med Dyrevernalliansen – som roser dagligvarekjedens grep for å bedre dyrevelferden.

Familien, som er opptatt av dyrevelferd, synes det er bra at dagligvarekjeden bytter til en rase som lever lenger, vokser saktere og er mer aktiv.

– Vi kommer bare til å kjøpe Hubbard fremover når vi kjøper kylling, fordi den har det bedre og smakte godt. Når Dyrevernalliansen også er så positive, er det nok et bevis på at det er bedre. Og når prisen er rimelig, er det virkelig verdt det, avslutter Guro.

Artikkel skrevet av Brand Studio for Solvinge.

Se flere fristende oppskrifter med kylling: