Rema.no Lær mer Biff på grillen

Biff på grillen

Biff blir aller best på grillen. Utsiden blir sprøere og mer smakfull, innsiden blir ekstra saftig. Steker du større stykker, som kan ligge enda lenger på grillen, får du enda mer røyksmak og enda finere grillskorpe.

Å grille biff er enkelt. Du skal bare passe på tre ting; at kjøttet får fin farge, at det har riktig kjernetemperatur og at du lar det hvile slik at kjøttsaften beholdes i kjøttet.

Men før du kommer så langt, gjelder det å unngå at kjøttet setter seg fast på grillristen. Dette unngår du enkelt ved å sørge for at grillristen er helt ren før du begynner å grille. Svi av gamle rester med lokket nede, og skrubb deretter med en stålbørste. Hvis du i tillegg pensler grillristen med raps- eller solsikkeolje, vil du garantert oppleve at kjøttet slipper så lett som bare det.

Slik får du perfekt grillet biff:

Steg 1:

Romtemperer kjøttet. Dryss salt over biffene.

Steg 2:

Vent til grillen er skikkelig varm før du legger på kjøttstykkene.

Steg 3:

Snu kjøttet når du har fått en fin, brun grillfarge.

Steg 4:

Når begge sider har fått fin farge (ca. 2 minutter på hver side), kan du la kjøttet ligge noen minutter på indirekte varme med lokket nede. Det er bedre å steke litt for lite enn for mye.

Steg 5:

La biffene biffene hvile i fem minutter før du skjærer dem opp. Større stykker bør hvile 10-15 minutter.