Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Rema.no Lær mer Antipasti

– et måltid i seg selv

Antipasti

I Italia får du gjerne servert flere enkle smaker før den første varmretten. Dette har tradisjonelt vært et utvalg av italienske spesialiteter som spekeskinke, sopp, aubergine, mozzarella, oliven – alltid servert med en god olivenolje. Gjestene forsyner seg fra små skåler og fat som sendes på kryss og tvers rundt bordet.

Inspirert av italiensk antipasti har vi valgt ut retter som er enkle å lage og enkle å spise. Og som du kan bruke på utallige måter: Lag flere av dem, og suppler med en mettende middagssalat, så har du en herlig middagsbuffet. Eller lag et par småretter og sett fram når gjestene kommer – før du begynner å grille eller serverer en mer seriøs hovedrett.

Flere av disse smårettene holder seg godt i kjøleskapet, og kan gjerne lages en dag i forveien. Og lager du ekstra store porsjoner, blir det fort noe til overs som du kan få glede av de påfølgende dagene.

 

Dra ned i kalender