Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Miljø ikon
Miljø

Bevaring av regnskog

Foto: Kyrre Lien / Regnskogfondet

«Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom»

Hvert sekund forsvinner store områder med regnskog i flere deler av verden for å gi plass til palmeoljeproduksjon. Dette bidrar til store klimagassutslipp og endringer i klimaet både lokalt og globalt. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til millioner av mennesker som drives vekk fra sine hjem.

REMA 1000 er stolt over å kunne samarbeide med Regnskogfondet, som er Norges viktigste aktør for bevaring av regnskog – en aktør som virkelig gjør en forskjell i verden. Reduksjon av palmeolje har siden starten i 2015 vært nerven i vårt samarbeid, og årlig redder vi regnskogsområder i sørøst Asia som tilsvarer 42 857 fotballbaner.

Foto: Kyrre Lien / Regnskogfondet

  • I REMA 1000 har vi fjernet palmeolje som ingrediens i alle egne matvarer.
  • Vi ønsker å redusere forbruket ytterligere, både hos oss selv og  våre leverandører. Palmeolje er derfor et tungtveiende kriterium ved innkjøp av nye matvarer.
  • Vi takker nei til produktnyheter som inneholder palmeolje uavhengig av hvem som selger varen. REMA 1000 er eneste dagligvareaktør som velger å ikke kjøpe inn nye matvarer med palmeolje.
  • Vårt mål er at alle våre leverandører reduserer sitt forbruk av palmeolje. Ved eventuell bruk skal produsenter og leverandører kun benytte sertifisert og sporbar olje.
  • Siden 2014 har vi også jobbet med å fjerne palmeolje i våre nonfood-varer. Vi kan i dag med stolthet også tilby våre kunder et palmeoljefritt sortiment på alt av levende lys. Vårt mål er å kunne tilby øvrige nonfood varer uten palmeolje.
  • I 2017  fjernet vi påskeeggene fra Freia og lanserte et alternativ uten palmeolje sammen med Nidar.

«REMA 1000 ber norske myndigheter om å forby regnskogødeleggende palmeolje ved offentlige innkjøp»

Næringsliv, organisasjoner og politikere må alle dra i samme retning dersom vi skal unngå konsekvensene av en fortsatt stor miljøbelastning. REMA 1000 ber derfor norske myndigheter om å forby regnskogødeleggende palmeolje ved offentlige innkjøp.

En stor aktør som staten må bidra til å redusere etterspørselen etter palmeolje som skader miljøet, ved å forby den type olje ved offentlige innkjøp. I tillegg ber vi myndighetene om å stille krav til all palmeolje som omsettes i Norge, der produsenter og leverandører må oppgi informasjon om hvilke plantasjer oljen kommer fra og garantere at produksjonen ikke ødelegger regnskog eller bryter menneskerettighetene.

 

Det har vært en fantastisk sjenerøsitet i hele REMA 1000-systemet

Del artikkel
Dra ned i kalender