Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.
Rema.no Ansvar Bevaring av regnskog

Bevaring av regnskog

Foto: Kyrre Lien / Regnskogfondet

«Å redde verdens regnskoger er avgjørende for å redusere naturkatastrofer, global oppvarming og fattigdom»

Hvert sekund forsvinner store områder med regnskog i flere deler av verden for å gi plass til palmeoljeproduksjon. Dette bidrar til store klimagassutslipp og endringer i klimaet både lokalt og globalt. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Regnskogen er dessuten hjemmet til millioner av mennesker som drives vekk fra sine hjem.

REMA 1000 er stolt over å kunne samarbeide med Regnskogfondet, som er Norges viktigste aktør for bevaring av regnskog – en aktør som virkelig gjør en forskjell i verden. Reduksjon av palmeolje har siden starten i 2015 vært nerven i vårt samarbeid, og årlig redder vi regnskogsområder i sørøst Asia som tilsvarer 42 857 fotballbaner.

  • I REMA 1000 har vi fjernet palmeolje som ingrediens i alle egne matvarer.
  • Vi ønsker å redusere forbruket ytterligere, både hos oss selv og  våre leverandører. Palmeolje er derfor et tungtveiende kriterium ved innkjøp av nye matvarer.
  • Vi takker nei til produktnyheter som inneholder palmeolje uavhengig av hvem som selger varen. REMA 1000 er eneste dagligvareaktør som velger å ikke kjøpe inn nye matvarer med palmeolje.
  • Vårt mål er at alle våre leverandører reduserer sitt forbruk av palmeolje. Ved eventuell bruk skal produsenter og leverandører kun benytte sertifisert og sporbar olje.
  • Siden 2014 har vi også jobbet med å fjerne palmeolje i våre nonfood-varer. Vi kan i dag med stolthet også tilby våre kunder et palmeoljefritt sortiment på alt av levende lys. Vårt mål er å kunne tilby øvrige nonfood varer uten palmeolje.
  • I 2017  fjernet vi påskeeggene fra Freia og lanserte et alternativ uten palmeolje sammen med Nidar.

«REMA 1000 ber norske myndigheter om å forby regnskogødeleggende palmeolje ved offentlige innkjøp»

Næringsliv, organisasjoner og politikere må alle dra i samme retning dersom vi skal unngå konsekvensene av en fortsatt stor miljøbelastning. REMA 1000 ber derfor norske myndigheter om å forby regnskogødeleggende palmeolje ved offentlige innkjøp.

En stor aktør som staten må bidra til å redusere etterspørselen etter palmeolje som skader miljøet, ved å forby den type olje ved offentlige innkjøp. I tillegg ber vi myndighetene om å stille krav til all palmeolje som omsettes i Norge, der produsenter og leverandører må oppgi informasjon om hvilke plantasjer oljen kommer fra og garantere at produksjonen ikke ødelegger regnskog eller bryter menneskerettighetene.

 

Det har vært en fantastisk sjenerøsitet i hele REMA 1000-systemet