Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Her hos oss ikon
Her hos oss

Her hos Trygve på Forus

HER hos Trygve på REMA 1000 Forus er de ansatte de viktigste ressursene i butikken.

Her hos Trygve

Trygve har siden han ble kjøpmann i 2004, alltid vært opptatt av å bygge store mennesker med ambisjoner og arbeidslyst.

Når en besøker butikken hans, rett utenfor Stavanger, får man umiddelbart et inntrykk av at de ansatte er hyggelige, dedikerte og dyktige. Trygve har bygget opp all drift rundt et lederteam bestående av personer med ansvar for ulike avdelinger i butikken. I teamet har han en tydelig nestleder som kjenner til alle ansvarsområdene – i tillegg til at resten av teamet også kan gå inn i ulike roller ved behov.

Alle målsetninger for butikken utarbeides sammen med lederteamet slik at alle er bevisste på målene og hvordan disse skal oppnås – og slik får de eierskap

Trygve har også en lærling i butikken til enhver tid som er motivert til å jobbe og til å utvikle seg. Lærlingen inkluderes i ulike arbeidsoppgaver slik at han/hun på sikt er rustet for å gå inn i lederteamet.

– All suksess for kjøpmenn i REMA 1000 avhenger av om du får med deg de ansatte – det kommer det til å gjøre i all fremtid, sier Trygve.

_MG_9503_red

Å ansette de rette menneskene er en viktig prosess med et langsiktig perspektiv for kjøpmann Trygve. Han forteller at han ønsker at alle ansatte som kommer inn i lederteamet selv skal ha et ønske om å drive egen REMA-butikk i fremtiden. For Trygve er det viktig å være tydelig som leder. Han detaljstyrer ikke, men korrigerer umiddelbart ved behov – noe som gjør de ansatte trygge på hvor grensene for frihet går. Ved å utvikle og bygge mennesker får han dyktige, lojale og motiverte ansatte. Hver sommer tar Trygve med seg lederteamet på teambuilding tur til sydligere strøk.

På REMA 1000 Forus har nøkkelen til suksess vært hyggelige og dyktige ansatte som er trygge i sine roller. Dette gjør at også kundene stortrives i butikken, og kommer tilbake igjen og igjen.

Lederteamet er også forbilder for de andre ansatte i butikken – de skaper stolthet og motivasjon til jobbene deres, og de er med på å utvikle neste generasjons butikkansatte på REMA 1000 Forus. I løpet av de siste to årene har to av Trygves ansatte gått REMA-skolens Talentprogram og blitt kjøpmenn i egne butikker.

Den beste markedsføringen for å tiltrekke seg flinke butikkmedarbeidere har vært gjennom at de ansatte forteller venner og familie om hvor bra det er å jobbe i REMA 1000 og i butikken på Forus. Dette har resultert i at mange dyktige mennesker søker jobb hos Trygve.

_MG_9468_red

 

sign_trygve

Trygve Bjørgengen
Kjøpmann, REMA 1000 Forus

Del artikkel
Dra ned i kalender