untitled-1_0001_appstore

untitled-1_0000_googleplay

Slik fungerer Æ

Æ kutter 10 % på de 10 varene
du til sammen bruker mest
penger på.

Æ gir deg 10 % lavere pris
på fersk frukt og grønt.

Æ gir deg full oversikt over hvor
mye du har handlet for og spart, samt
detaljer om hver handletur.

ENKEL I BRUK

SPØRSMÅL OG SVAR OM NYE BRUKERVILKÅR

Nye personvernregler innføres i 2018 (GDPR). Æ er opptatt av at dine rettigheter innenfor personvern alltid er ivaretatt. Alle Æ-brukere må derfor godkjenne nye vilkår og personvernerklæring for å bruke tjenesten videre. 

I 2018 innføres det nye personvernregler (GDPR) som gjør at vi tilpasser våre vilkår til den nye lovgivingen. Nye brukervilkår og personvernerklæring må derfor godkjennes for at du skal kunne fortsette å bruke Æ.

Vi i REMA 1000 er opptatt av å ivareta de personopplysningene du lagrer i Æ. Vi er derfor avhengig av at du godkjenner vilkår og personvernerklæring for at Æ skal kunne behandle dine personopplysninger i henhold til det gjeldende lovverket. Æ lagrer ditt mobilnummer for å sikre at kun du har tilgang til din Æ-bruker og din handlehistorikk, og for å gi deg oversikt over dine handleturer og personlig priskutt  Du må godkjenne vilkår allerede før din bruker blir opprettet, i og med at REMA 1000 ikke kan registrere ditt mobilnummer uten ditt samtykke. 

Det skal være enkelt for deg som kunde å få innsyn i de opplysningene vi har lagret om deg. Du skal også kunne be om retting og sletting av dine brukerdata i Æ. Din handlehistorikk vil bli automatisk slettet etter tre år (tidligere var dette fem år).

For å godkjenne nye vilkår må du laste ned nyeste versjon av Æ i AppStore eller Google Play Store. Du kan når som helst endre dine samtykker i «Profil». Nye vilkår kan også godkjennes her.

Hvis du har samtykket til Personlig priskutt ønsker vi at vår markedsføring skal være relevant for deg, i den forbindelse ønsker vi å dele noe informasjon slik at budskapet kommer frem til rett person. Vi deler kun informasjon som gjør det mulig å identifisere deg som rette mottaker, for eksempel Advertiser ID. Du kan når som helst reservere deg fra å motta dette ved å skru av sosiale medier under Personlig Priskutt i Profil.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til sosiale medier i Personlig priskutt under «Profil» i appen. Du kan også velge å begrense annonsesporing på din egen telefon. (For Iphone/IOS: «innstillinger» – «personvern» – «annonser»; for Android/Google: «Google settings» – «Manage your Google settings» – «Services» – «Ads».)

Dersom du har gitt ditt samtykke til å motta Personlig priskutt, vil vi analysere din handlehistorikk fra Æ for å sikre at priskuttene du mottar er relevante og tilpasset dine preferanser og behov. Vi vil også tilpasse markedsføring i for eksempel Facebook, slik at den er relevant for deg.

Dersom du ikke har appen, kan du godkjenne nye vilkår og personvernerklæring og gi samtykke til Personlig priskutt på nettsiden vår her.

Personvernerklæringen inneholder informasjon om hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan opplysningene blir brukt og hvilke rettigheter du som Æ-bruker har. 

SPØRSMÅL OG SVAR OM BYTTEFORSLAG

Bytteforslag skal gi deg bedre kontroll over din 10-på-10-liste. Ved å aktivere Bytteforslag vil du bli spurt om å bytte en ny vare med en som allerede ligger på lista, istedenfor at byttet blir gjennomført automatisk.

Hvis en vare du har kjøpt kvalifiserer til en plass på lista di får du spørsmål om du vil ha denne inn, mot å bytte ut varen på 10. plass. Du kan få flere bytteforslag etter hver handletur, og i neste bytteforslag er det varen på 9. plass som kan byttes ut.

Det er de varene du bruker mest penger på, basert på dine 10 siste handleturer som kvalifiserer seg til din 10-på-10-liste, det samme gjelder for Bytteforslag. Men nå kan du bestemme om du ønsker varen inn på lista eller ikke.

Bytteforslagene vil dukke opp etter endt handletur, dersom Æ ser at en ny vare kvalifiserer seg til 10-på-10.

Bytteforslag i Æ krever versjon 1.2.4 eller nyere for iPhone og versjon 1.2.3 eller nyere for Android-telefoner.

Dersom du ikke tar stilling til bytteforslaget, vil ikke listen bli oppdatert.

Bytteforslag er valgfritt og kan når som helst skrus av og på under «Profil» i appen.

Etter ønsker fra våre Æ-brukere om å kunne kontrollere sin egen 10-på-10-liste i større grad, har vi utarbeidet en løsning hvor 10-på-10 ikke automatisk oppdateres.

Så snart Æ registrerer at en ny vare kvalifiserer seg til din 10-på-10 liste, vil du motta et bytteforslag.

Et tips er å sjekke om Bytteforslag er aktivert i Profil. Hvis Æ har Bytteforslag til deg, vil de være synlig i 10-på-10. Dersom du ikke har handlet varer som kvalifiserer seg til lista i løpet dine 10 siste handleturer, vil du ikke motta bytteforslag.

SPØRSMÅL OG SVAR OM PERSONLIG PRISKUTT

Fra tid til annen vil Æ gi deg personlig priskutt på varer Æ tror er relevant for deg, basert på ditt handlemønster.

Æ er et personlig verktøy som skal hjelpe deg å spare penger. REMA 1000 har siden 1979 jobbet hardt for å gi våre kunder de laveste prisene på det norske dagligvaremarkedet, og med personlige priskutt vil du som kunde kunne spare enda mer.

I appen under fanen «For deg» vil fullstendig informasjon om hvilke varer som gjelder, hva slags priskutt og periode være synlig. Dersom du tillater pushvarsler fra Æ, vil også dette bli sendt til deg.

Ditt personlige priskutt trekkes ifra på samme måte som 10-på-10 og frukt- og grønt-kuttet så snart Æ registreres i kassa.

For å motta personlig priskutt må du godkjenne at «REMA 1000 kan sende kunden personlig priskutt og markedsføring basert på handlehistorikk». Dette gjøres ved å gå inn i «Profil» i appen, velge «Hjelp og brukerstøtte», deretter «Vilkår og personvern».

Nei, det er helt valgfritt om du ønsker å motta personlig priskutt og markedsføring fra Æ. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke.

SPØRSMÅL OG SVAR OM Æ

Æ er et personlig verktøy som hjelper deg å spare penger.  Med appen får du i tillegg full oversikt over handleturene dine og kan til enhver tid se hvor mye du har brukt og spart.  Æ er helt gratis å bruke.

Vi vil gjøre det enda enklere for våre kunder å spare penger. Æ kutter 10% på de 10 varene du bruker mest penger på. I tillegg får du alltid 10% på ubearbeidet, fersk frukt og grønt. Enklere blir det ikke.

Ja, Æ gir deg lavere priser på det du bruker mest penger på uansett hvilken REMA 1000-butikk du velger.

Æ kan brukes for innkjøp til et gjennomsnittlig forbruk i en husholdning.  Æ kan ikke brukes for å handle inn til en næringsvirksomhet.

Brukerregistrering

Æ laster du enkelt ned fra App Store eller Google Play. Følg deretter instruksjonene for registrering.

For å bruke Æ må du være over 15 år og ha en smarttelefon med norsk telefonnummer.  Æ kan lastes ned til iPhone og Android.

Dersom du ikke skulle motta engangskoden innen kort tid trykker du “send ny engangskode”.

Nei, telefonnummeret ditt kan kun knyttes til én profil.

Innlogging

Første gang du logger inn i Æ må du oppgi telefonnummeret ditt slik at Æ kan identifisere deg og sende deg din personlige engangskode. Etter denne er tastet inn er Æ klar til bruk.

Pushvarsler

Du vil kun motta pushvarsler som er relevante for deg. Dette kan være nyheter under “lavere priser” eller når Æ har oppdatert din 10-på-10-liste.

Bruker du iOS endrer du dette under telefonens innstillinger ved å velge “Æ” og “redigere varslinger”. Har du Android-telefon kan du enkelt endre dette i profilen din i Æ.

10-på-10

10-på-10 er din personlige liste som viser de 10 varene du får 10% på. Etter hver handletur oppdaterer Æ listen din automatisk basert på de 10 siste gangene du har handlet. Dette gjør Æ for at du skal få dine personlige kutt på det du til enhver tid bruker mest penger på.

Æ er opptatt av at du skal få dine personlige kutt på det som du faktisk bruker mest penger på til enhver tid. Ved at Æ oppdaterer listen jevnlig og tar utgangspunkt i dine 10 siste handletur er du sikret at varer du har brukt mye penger på til jul f.eks. ikke fortsetter å ligge i listen når du går tilbake til ditt vanlige handlemønster i januar.

Varene som ligger i din 10-på-10-liste er de du bruker mest penger på til sammen. For eksempel er én pakke kaffe dyrere enn én kartong melk, men ti melk sammenlagt koster mer enn for eksempel to pakker kaffe.

Bæreposer, pant, alkohol, tobakk, medisiner, morsmelkerstatning, gavekort og pengespill inngår ikke i beregning av 10-på-10. I tillegg får du alltid 10% på all fersk frukt og grønt når du bruker Æ, disse vil derfor ikke legges inn i lista di.

Utgangspunktet for 10-på-10-listen din lages ved første handletur med Æ. De varene som da koster deg mest, vil legge seg direkte inn på lista og gi deg priskutt ved din neste handletur.

Æ kutter 10% av prisen på de varene som står på 10-på-10-listen din. Listen ble etablert ut ifra de varene du handlet på første handletur, og det er disse varene du får 10% på ved handletur nummer to. Listen blir deretter oppdatert automatisk når Æ blir bedre kjent med deg.

Lavere pris

Her vil Æ tipse deg om andre måter du kan spare penger på.

Med Æ får du alltid 10% lavere pris på fersk frukt og grønt.

Handleturer

Handleturer er en oversikt over alle dine handleturer. Her kan du til enhver tid se hvor mye du har handlet for og spart, samt detaljer om hver handletur, som for eksempel varer, priser, tid og sted. Legg merke til at det kan ta noen minutter før din siste handletur blir registrert i Æ.

Den blå sirkelen viser hvor mye du har handlet for inkludert prisene som Æ har kuttet. Den grønne sirkelen viser hvor mye du har spart, dvs summen av alle priskutt når du har handlet på REMA 1000.

Etter hver handletur får du detaljert informasjon om dine varer, priser, tid og sted i Æ. Dette er ikke gyldig som juridisk kvittering.

Registrering av kjøp

Handleturen kan registreres på flere måter. Enten manuelt ved bruk av din personlige strekkode, eller automatisk hvis du har registrert bankkort i Æ.

Du kan bruke din personlige strekkode for manuell registrering av ditt kjøp dersom du ikke har lagt til bankkort i Æ, eller ønsker å bruke andre betalingsmidler som kontant og gavekort. Manuell registrering kan også brukes hvis du opplever feil ved betaling med bankkort. Strekkoden finner du i din profil.

Dersom ditt registrerte betalingskort er utløpt, kan du enkelt slette kortet i din profil i Æ og legge inn ditt nye. Det er ikke mulig å etterregistrere handleturer i Æ, og vi anbefaler alle våre Æ-brukere å passe på at kortet som er lagt inn er gyldig.

Nei. Du må bruke Æ når du handler for å registrere dine kjøp. Husk at dine handleturer registreres automatisk hvis du har lagt inn bankkortet ditt i Æ – på den måten er du sikker på at du alltid sparer mest mulig.

Bankkortet ditt registrerer du enkelt i din profil ved å enten ta et bilde av kortet eller skrive inn kortnummeret. Dine handleturer vil nå automatisk registreres i Æ hver gang du betaler med dette bankkortet.

Du kan registrere opptil 5 bankkort. Slik kan du være trygg på å få registrert alle dine handleturer i Æ og alltid spare penger. Legg merke til at du kun kan registrere bankkortet ditt på én bruker. Dette for at Æ skal vite hvem det er som handler.

Dersom du ønsker å dele opp din betaling, for eksempel kontant og bankkort, må din personlige strekkode scannes manuelt i kassen før du betaler for at kjøpet skal bli registrert i Æ.

Da MobilePay legger ned, vil betalingsløsningen avvikles i alle REMA 1000 sine butikker. Vi vurderer derfor fortløpende den beste løsningen for våre kunder, slik at du raskt og enkelt kan velge det betalingsalternativet som passer deg best.

Vilkår og personvern

Æ vil aldri selge din data til tredjeparter. Dataene brukes kun til å gi deg personlige priser og oversikt over handleturene dine. Fullstendige vilkår finner du alltid i profilen din i appen.

Du kan når som helst avslutte brukerkontoen din ved å sende en mail til kontakt@rema.no og oppgi ditt mobilnummer og de fire siste sifre i bankkortet du har registrert i Æ. Vær da oppmerksom på at du mister både 10-på-10 lista di og andre personlige priser, samtidig slettes all brukerdata hos REMA 1000. Æ kan aldri gjenopprette en brukerprofil, men du kan opprette en ny bruker hvis du ønsker det.

Æ trenger telefonnummeret ditt for å identifisere deg og sende engangskoden din på SMS når du logger inn for første gang.

Kontakt oss via skjemaet nederst på siden, så vil vi hjelpe deg med det du lurer på.

Æ er på nett!

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Endelig er Æ på nett registrering.rema.no. Her kan du enkelt legge inn ditt telefonnummer og betalingskort på samme måte som i Æ, og få priskuttene rett i kassa. Priskuttene du mottar med Æ vil alltid være synlig på den fysiske kvitteringen du mottar i kassa ved betaling.

Obs! Dette er kun en mulighet for engangsregistrering på nett. Din 10-på-10-liste, For deg, Handleturer og Profil er kun synlig i Æppen.

Husk at hos REMA 1000 får du

  1. Alltid laveste pris
  2. Ytterligere priskutt med Æ
  3. Alltid 10% priskutt på all fersk frukt og grønt

Slik registrerer du din bruker:

  1. Gå inn på registrering.rema.no
  2. Tast inn ditt mobiltelefonnummer
  3. Du mottar nå en engangskode på SMS på telefonnummeret du oppga i steg 1
  4. Skriv inn engangskoden du mottok på SMS
  5. Legg til ønsket betalingskort. Alle kjøp du gjør hos REMA 1000 med dette kortet vil nå automatisk gi deg dine Æ-kutt

SPØRSMÅL OG SVAR OM WEBREGISTRERING

Fra og med 1. juni er det mulig å registrere Æ-bruker på registrering.rema.no

Webløsningen av Æ er en engangsregistrering. Her kan du opprette en Æ-bruker ved å legge inn ditt mobilnummer, og registrere ditt betalingskort. Hver gang du handler med ditt registrerte betalingskort, vil priskuttene du skal ha trekkes fra sluttsummen på kassalappen.

Dersom du har Æ på din smarttelefon, trenger du ikke registrere deg på web.

Webløsningen for Æ er en engangsregistrering, det vil si at du kan registrere bruker og betalingskort på web. Når ditt betalingskort er registrert, vil du motta priskuttene på de 10 varene du bruker mest penger på, basert på dine 10 siste handleturer, samt all frukt og grønt.

Æ er en digital løsning. Vi anbefaler alle våre kunder å registrere sitt betalingskort for at handleturene registreres og priskuttene trekkes fra, helt automatisk. Webløsningen inneholder ingen personlig strekkode, men du kan registrere opptil 5 forskjellige debetkort.

For å slette et kort du har registrert i Æ, sender du en mail med telefonnummeret du oppga ved registrering, samt de fire siste sifrene av kortnummeret på det kortet du ønsker slettet, til kontakt@rema.no.

Dersom du har spørsmål knyttet til Æ eller webregistrering, kan du sende oss en e-post til kontakt@rema.no.