Klima og miljø | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Klima og miljø

Klima og miljø

En av de viktigste oppgavene vi som dagligvareaktør har er å ta vare på miljøet og naturressursene rundt oss. I REMA 1000 jobber vi aktivt med å redusere egne klimautslipp og redusere miljøfotavtrykkene vi etterlater oss ved produksjon, frakt og salg av mat.

Slik jobber REMA 1000 med klima og miljø

Ifølge FN står matproduksjon for 30 prosent av de globale klimautslippene. Vi er uten tvil en del av en sektor som er kjernen av mange av utfordringene verden står overfor. Det betyr også at vi kan være en del av løsningen.

REMA 1000s holdning er at vi skal gjøre mer enn det som forventes av oss. Dette innebærer at vi skal være offensive i vårt klimaarbeid, kutte våre utslipp raskere enn vi er pålagt å gjøre, og satse på energismarte løsninger som kutter både miljøpåvirkning og kostnader.

Siden 2013 har vi redusert egne utslipp med 60 prosent, blant annet ved å satse på miljøvennlige butikker, togtransport og fornybar energi. I tillegg jobber vi aktivt med å redusere matsvinn, unødig bruk av plast og ta vare på regnskogen.

Regnskogen

Reduserer klimautslipp

Siden 2013 har REMA 1000 redusert utslippene med 60 prosent, og jobber aktivt med å finne flere smarte løsninger for å minimere våre miljøfotavtrykk. Satsning på miljøvennlige butikker, togtransport og fornybar energi er noen av områdene vi jobber med. Visste du blant annet at vi er kåret som av verdens beste bedrifter på klimaledelse av CDP tre år på rad?

Slik reduserer vi klimautslipp

Les mer om

Miljøbutikker halverer energibruken

Miljøelementer, energigjenvinning og energisparing er stikkord når vi satser på klimavennlige og bærekraftige butikker. Totalt har vi bygd 40 miljøbutikker, som bruker opptil 50 prosent mindre energi.

Miljøvennlig transport

Å benytte togtransport i stedet for biltransport bidrar til store reduksjoner i CO2-utslipp. Derfor bruker vi togtransport der det er mulig.

Slik tar vi vare på regnskogen

Regnskogbevaring er en fanesak for REMA 1000. I 2014 fjernet vi, som første dagligvareaktør i Norge, palmeolje i alle egne matvarer og lukket samtidig døren for alle produktnyheter med palmeolje på ingredienslisten.

Mindre matsvinn

REMA 1000 har en ambisjon om å være en pådriver i kampen mot matsvinn. Målet er å redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 50 prosent i god tid før 2030, samt gjøre det enklere for deg som kunde å kaste mindre mat.

Slik jobber vi med matsvinn

Les mer om

Fornybar energi

Satsning på egenproduksjon av fornybar energi er et av miljøtiltakene vi gjør for å redusere våre klimautslipp. I 2019 gjorde vi blant annet Norges største enkeltkjøp av solceller.

Bærekraftige produkter

Et av de viktigste tiltakene vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å stille krav til varene vi selger. Derfor er vårt mål å tilby et godt utvalg kvalitetsvarer som er produsert og solgt på en ansvarlig måte.

Mer miljøvennlige bæreposer

Hos REMA 1000 får du bæreposer laget av 80 prosent resirkulert materiale og handlenett laget av 100 prosent gjenvunnet materiale. På den måten blir det litt enklere å handle mer miljøvennlig.

Noen nøkkeltall

 

Les mer i REMA 1000 sin ansvarsrapport.

Slik reduserer REMA 1000 plast

Siden 2018 har REMA 1000 kuttet over 1000 tonn plast fra egne produkter og jobber med å kutte mer. Målet er å tilby deg fremtidens mest bærekraftige emballasje i våre butikker.

Redusere plast der vi kan, øke graden av gjenvunnet materiale og utforske ny emballasjeteknologi er noen av områdene vi jobber med.

Les mer her

Les mer om

Økologiske varer

Vi i REMA 1000 mener at økologi skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å spise sunn og bærekraftig mat. Derfor jobber vi med å lansere flere produkter og få ned prisen på økologiske varer.

Medlem av Handelens miljøfond

REMA 1000 bidrar til arbeid mot plastforsøpling gjennom medlemskap i Handelens Miljøfond. For hver plastbærepose du kjøper, går 50 øre til miljøfondet.

Lansert egne miljømerker

For å gjøre det enklere for deg å velge produkter med lavere miljøpåvirkning, lanserte vi egne miljømerker på emballasjen. Du finner dem på produkter hvor vi har redusert plastemballasje, økt gjenvunnet materiale eller er resirkulerbare.

Les om hvordan vi jobber med

Dyrevelferd i REMA 1000

Ansvarlig handel