Dette er en av 1000 grunner til å velge REMA 1000.
Les mer
Rema.no Ansvar Klima og miljø

Klima og miljø

En av de viktigste oppgavene vi som dagligvareaktør har er å ta vare på miljøet og naturressursene rundt oss. I REMA 1000 jobber vi aktivt med å redusere egne klimautslipp og redusere miljøfotavtrykkene vi etterlater oss ved produksjon, frakt og salg av mat.

Slik jobber REMA 1000 med klima og miljø

Ifølge FN står matproduksjon for 30 prosent av de globale klimautslippene. Vi er uten tvil en del av en sektor som er kjernen av mange av utfordringene verden står overfor. Det betyr også at vi kan være en del av løsningen.

REMA 1000s holdning er at vi skal gjøre mer enn det som forventes av oss. Dette innebærer at vi skal være offensive i vårt klimaarbeid, kutte våre utslipp raskere enn vi er pålagt å gjøre, og satse på energismarte løsninger som kutter både miljøpåvirkning og kostnader.

Siden 2013 har vi redusert egne utslipp med 60 prosent, blant annet ved å satse på miljøvennlige butikker, togtransport og fornybar energi. I tillegg jobber vi aktivt med å redusere matsvinn, unødig bruk av plast og ta vare på regnskogen.

Regnskogen

Reduserer klimautslipp

Siden 2013 har REMA 1000 redusert utslippene med 60 prosent, og jobber aktivt med å finne flere smarte løsninger for å minimere våre miljøfotavtrykk. Satsning på miljøvennlige butikker, togtransport og fornybar energi er noen av områdene vi jobber med. Visste du blant annet at vi er kåret som av verdens beste bedrifter på klimaledelse av CDP tre år på rad?

Slik reduserer vi klimautslipp

Mindre matsvinn

REMA 1000 har en ambisjon om å være en pådriver i kampen mot matsvinn. Målet er å redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 50 prosent i god tid før 2030, samt gjøre det enklere for deg som kunde å kaste mindre mat.

Slik jobber vi med matsvinn

Noen nøkkeltall

 

Les mer i REMA 1000 sin ansvarsrapport.

Slik reduserer REMA 1000 plast

Siden 2018 har REMA 1000 kuttet over 1000 tonn plast fra egne produkter og jobber med å kutte mer. Målet er å tilby deg fremtidens mest bærekraftige emballasje i våre butikker.

Redusere plast der vi kan, øke graden av gjenvunnet materiale og utforske ny emballasjeteknologi er noen av områdene vi jobber med.

Les mer her