Ansvarlige produkter | Det enkle er ofte det beste | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvarlig handel Ansvarlige produkter

Ansvarlige produkter

Høye standarder for arbeidsforhold og miljøhensyn står sentralt når vi kjøper varer av leverandørene. Her kan du lese mer om hvordan vi følger opp produsentene og hvilke krav vi stiller.

Medlem i Etisk Handel Norge

Siden 2003 har REMA 1000 vært medlem av Etisk Handel Norge. Det er landets største nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter som jobber systematisk for å sikre bærekraftige leverandørkjeder.

Som medlem må vi sørge for at all internasjonal handel ivaretar menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. Årlig rapporterer vi om vårt arbeid med ansvarlig handel.

Les gjerne mer i Ansvarsrapporten vår her.

Salatåker

Krav til leverandørene

Vi jobber for at samarbeid med leverandørene skal bidra til ansvarlig produksjon av produktene.  Da er det viktig at gode arbeidsforhold, arbeidernes rettigheter, god dyrevelferd og bærekraftig produksjon er i fokus.

Derfor har vi rutiner for oppfølging og jevnlige kontroller av produsentene. På den måten kan du være trygg på at produktet du kjøper har blitt dyrket, sanket og solgt på en ansvarlig måte.

Les mer

Sertifiserte produkter

Du finner mange sertifiserte produkter hos REMA 1000. Sertifiseringene skal gjøre deg trygg på at produktet er produsert på en ansvarlig måte, samtidig skal de gjøre det lett å velge varer som står til dine krav.

Les om de mest brukte sertifiseringene her

 

 

Jobber for bedre dyrevelferd

Vi tror at dyr som vokser opp under gode forhold, trives bedre og dermed gir oss produkter av bedre kvalitet. I REMA 1000 jobber vi stadig med å bedre dyrevelferden i norsk matproduksjon. Blant annet skiftet vi til en friskere og mer aktiv kyllingrase i 2018 og lanserte egen, økologisk svineserie fra Kolonihagen i 2019.

Les hvordan vi jobber med dyrevelferd her
Økologisk eplejuice fra Kolonihagen

Bærekraftige produkter

Et av de viktigste tiltakene vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å stille krav til varene vi selger. Derfor er vårt mål å tilby et godt utvalg kvalitetsvarer som er produsert og solgt på en ansvarlig måte. Les om vår satsning på bærekraftig matproduksjon og produkter.

Les om våre bærekraftige produkter
Økologisk eplejuice fra Kolonihagen

Flere økologiske varer

Vi mener at økologi skal være tilgjengelig for alle som har lyst til å spise sunn og bærekraftig mat. Vårt mål er derfor å lansere flere økologiske varer slik at prisene på økologi blir lavere. På den måten blir det enklere for deg å velge økologisk.

Les mer

Vi har god og tett dialog med leverandørene som sikrer at de har forståelse for, og etterlever våre retningslinjer og krav. Vår tilnærming er å sikre forbedring hos leverandører og produsenter gjennom langsiktig samarbeid og dialog. Dette styrker arbeidsforholdene og rettighetene til ansatte, og legger et grunnlag for bærekraftig vekst for begge parter.

– Trond Bentestuen, Administrerende direktør i REMA 1000 Norge AS

Bli med på revisjon

I 2018 var vi, sammen med vår leverandør BAMA, på besøk på Doles banan- og ananasplantasjer i Costa Rica. Slike besøk er en del av REMA 1000s rutiner for å sikre god kvalitet, gode arbeidsforhold og at matproduksjonen foregår ansvarlig.

Les mer

Les også om

Dyrevelferd i REMA 1000

Klima og miljø

Mindre plast

Mindre matsvinn

Økologiske produkter

Slik tar vi vare på regnskogen