Rema.no Ansvar Ansvarlige produkter

Ansvarlige produkter

Høye standarder for arbeidsforhold og miljøhensyn står sentralt når vi kjøper varer.

REMA 1000 skal ha profesjonelle og dyktige leverandører som holder en høy forretningsmoral når det gjelder kvalitet, ansvarlighet og arbeidsforhold. Her kan du lese mer om hvordan vi følger opp produsentene og hvilke krav vi stiller.

Medlem i Etisk Handel Norge

Siden 2003 har REMA 1000 vært medlem av Etisk Handel Norge. Det er landets største nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter som jobber systematisk for å sikre bærekraftige leverandørkjeder.

Som medlem må vi sørge for at all internasjonal handel ivaretar menneske- og arbeidstakerrettigheter, bærekraftig utvikling og forsvarlig miljøhåndtering. Årlig rapporterer vi om vårt arbeid med ansvarlig handel.

Sertifiserte produkter

Du finner mange sertifiserte produkter hos REMA 1000. Sertifiseringene skal gjøre deg trygg på at produktet er produsert på en ansvarlig måte, samtidig skal de gjøre det lett å velge varer som står til dine krav.

Les om de mest brukte sertifiseringene her

 

 

Jobber for bedre dyrevelferd

Vi tror at dyr som vokser opp under gode forhold, trives bedre og dermed gir oss produkter av bedre kvalitet. I REMA 1000 jobber vi stadig med å bedre dyrevelferden i norsk matproduksjon. Blant annet skiftet vi til en friskere og mer aktiv kyllingrase i 2018 og lanserte egen, økologisk svineserie fra Kolonihagen i 2019.

Les hvordan vi jobber med dyrevelferd her

Bærekraftige produkter

Et av de viktigste tiltakene vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å stille krav til varene vi selger. Derfor er vårt mål å tilby et godt utvalg kvalitetsvarer som er produsert og solgt på en ansvarlig måte. Les om vår satsning på bærekraftig matproduksjon og produkter.

Les om våre bærekraftige produkter

Vi har god og tett dialog med leverandørene som sikrer at de har forståelse for, og etterlever våre retningslinjer og krav. Vår tilnærming er å sikre forbedring hos leverandører og produsenter gjennom langsiktig samarbeid og dialog. Dette styrker arbeidsforholdene og rettighetene til ansatte, og legger et grunnlag for bærekraftig vekst for begge parter.

– Trond Bentestuen, Administrerende direktør i REMA 1000 Norge AS

Noen nøkkeltall

  • Flere av REMA 1000s egne merkevarer er UTZ- og Fairtradesertifisert.
  • Alle svineprodukter fra Kolonihagen er Dyrevernmerket.
  • REMA 1000 har samlet inn 1 780 000 kroner via salg av Ansvarsroser.
  • All kaffe fra Kjeldsberg er sertifisert.
  • Kolonihagen og REMA 1000 har samlet inn over 670 000 kroner til kaffebøndene gjennom Kaffefondet.
  • REMA 1000 har kuttet over 1000 tonn plast fra egne produkter

Les mer i REMA 1000 sin ansvarsrapport.

Les også om

Dyrevelferd i REMA 1000

Klima og miljø

Mindre plast

Mindre matsvinn

Økologiske produkter

Slik tar vi vare på regnskogen