Transport | Samfunnsansvar | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Transport

Transport

Å benytte togtransport i stedet for biltransport bidrar til store reduksjoner i CO2-utslipp, derfor går deler av inntransporten til våre seks distribunaler med tog. Vår policy er tydelig: Vi bruker tog der det er mulig.

Det beste eksempelet er distribunalen i Narvik hvor 95% av all inntransport går via tog. Også til  distribunalene i Stavanger og Trondheim er togandelen økt ytterligere, noe som i 2016 har spart miljøet for over 2.500 lastebilturer. Vårt mål er å øke togtransporten ytterligere slik at vi får flere varer fra vei til bane.

Distribusjonsvirksomheten i REMA 1000 medfører at selskapet har mye transport langs veiene. Det arbeides kontinuerlig med reduksjon i CO2-utslipp blant annet gjennom optimering av kjøreruter, miljøansvarlig kjøring og benyttelse av tog der det er mulig.

REMA Distribusjon Norge oppdaterer bilparken kontinuerlig. Store deler av kjøretøyene oppfyller nå de aller nyeste og strengeste utslippskravene fra EU/EØS – Euronorm 6. Gjennom bruk av det nye miljøvennlige kuldemediet R452A halveres miljøpåvirkningen fra temperaturkontrollert transport. Miljøbevisst kjøring og god logistikk, med utøkt kombinasjon av inntransport og distribusjon, gir fulle biler begge veier og gir lavere utslipp pr pall.
I samarbeid med billeverandørene kurses våre sjåfører for å sikre optimal kjøring i forhold til miljøaspektet. I tillegg gir lastebilene direkte tilbakemeldinger til bilens sjåfør om kjørestil. Lastebilens systemer viser bilens dieselforbruk, rulling, bremsing og tomgangskjøring.