Startet i REMA 1000 ved siden av studiene. Nå er hun kjøpmann | Mennesker
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Startet i REMA 1000 ved siden av studiene. Nå er hun kjøpmann

Startet i REMA 1000 ved siden av studiene. Nå er hun kjøpmann

Planen var aldri å bli kjøpmann, men Marianne angrer ikke på valget.

Klokken er så vidt passert 09:00 en torsdag morgen, men inne på REMA 1000 Vingrom er arbeidsdagen i full gang.

– Her er det alltid mye å gjøre – hele dagen, smiler Marianne Pedersen.

27-åringen er butikkens nye kjøpmann. Selv om ansvaret er nytt, kjenner hun butikken godt. Marianne har nemlig vært daglig leder her siden desember 2016, og vet hva som venter henne i jobben som kjøpmann. Hun trekker frem vareleveringen på tirsdager som et eksempel på butikkens rutiner, der det leveres store mengder med varer som må håndteres – i tillegg til andre daglige gjøremål.

– Da kommer det varer inn som skal ut i hyllene samtidig som vi har masse kunder. Heldigvis har jeg et godt team rundt meg, så det går alltid bra, humrer kjøpmannen.

Til tross for mye arbeid og lange dager kunne ikke 27-åringen la sjansen til å prøve seg som kjøpmann og eie egen butikk gå ifra seg.

– Det at jeg hadde muligheten til å prøve meg i rollen som daglig leder før jeg fikk sjansen til å drive butikken og bygge videre på gode resultater, er nok hovedgrunnen til at jeg takket ja. Det var en kjempemotivasjon. For det å drive butikk er mye arbeid, men med de resultatene butikken og teamet skaper er det verdt det, forteller Marianne.

Kjøpmann jobber i butikk

Takker mamma for arbeidserfaring

For den arbeidsomme 27-åringen fra Narvik, var planen aldri å bli kjøpmann. Hun flyttet fra hjemstedet til Lillehammer i 2012 for å studere reiselivsledelse, men som med så mange andre studenter, trengte hun en deltidsjobb. Med erfaring fra morens storkiosk hjemme i nord, var butikkjobb midt i blinken.

– Jeg startet deltid på Strandtorget i mars 2014 og jobbet meg oppover i systemet. Etterhvert ble det mer arbeid og mindre studier. Selv om jeg aldri har sagt til meg selv «jeg skal bli kjøpmann», er jeg utrolig glad for det valget i dag, forklarer Marianne.

– Jeg føler jeg var heldig med at Strandtorget var min første REMA 1000-butikk. Den har et rykte på seg i REMA-systemet for å trene opp unge og fremtidige kjøpmenn. Du ser jo det, ler hun.

Marianne forteller hun ikke var mer enn 14 år da hun begynte å arbeide i morens kiosk. I voksen alder avslører hun at hun ikke alltid var like blid da mor ba henne jobbe.

– Mamma dyttet meg ut i arbeid da jeg var 14-15 år. Det var ikke veldig gøy da, men herregud så glad jeg er nå for at hun gjorde det. Den arbeidserfaringen jeg fikk gjennom den tiden, sammen med arbeidsmoralen jeg har med hjemmefra har vært uvurderlig, forteller hun.

Marianne er et prakteksempel på hva en god skole kombinert med hardt arbeid, arbeidsmoral og kremmer-ånd kan føre til. For selv om hun kun har vært kjøpmann på Vingrom en kort stund, kan hun allerede vise til gode resultater for butikken.

– Vi har hatt en rekordsommer der vi to uker på rad har satt omsetningsrekord. Og det til tross for den stabile varmen som var på sommeren i fjor. Det er utrolig gøy og motiverende, sier kjøpmannen entusiastisk.

Kjøpmann i REMA 1000 vingrom

Bli bedre kjent med REMA 1000 her

Kundene gjør arbeidsdagen bra

– Det høres kanskje klisjé ut, men det beste med å jobbe her er kundene. Her på Vingrom kommer vi tett på kundene. De er engasjerte og tar seg gjerne tid til å slå av en prat. Det er veldig hyggelig, sier hun.

Men da vi spør hva det er som gjør det å arbeide i butikk så gøy, må kjøpmannen tenke seg litt om.

– Nei, si det. Det er noe med at du ser konkrete resultater av det du gjør, samtidig som du får kontinuerlig tilbakemelding til å bli enda bedre. Om man gjør noe dumt, så er det meg det går utover. Den selvstendigheten der er helt unik, slår hun fast.

– I tillegg er ingen dager like – selv om tirsdager er en av de mest hektiske dagene i uka, humrer Marianne.

Denne artikkelen er skrevet av Amedia