Slik skaper han et helt unikt arbeidsmiljø | Kjøpmann i REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Slik skaper han et helt unikt arbeidsmiljø

Slik skaper han et helt unikt arbeidsmiljø

De ansatte hos kjøpmann Rolf Eirik Larssen på REMA 1000 Metro er ikke i tvil. De har et helt unikt og godt arbeidsmiljø, og verdens beste sjef.

Han har vært kjøpmann i 14, og er inne i sitt 19. år totalt i REMA 1000. Rolf Eirik Larssen driver REMA 1000 på Metro i Lørenskog, og er ingen tvil om at han har verdens beste jobb. Og det er blant annet på grunn av den fantastiske gjengen han har ansatt. De trives så godt hos Rolf Eirik at de “aldri slutter”, og det er det trolig mange grunner til.

Kjøpmann Rolf Eirik Larssen beskriver seg selv som en rolig og tålmodig leder.

– Jeg har nok en rolig lederstil. Det er høyt under taket, og jeg har god tålmodighet med folk. Trives ikke mine ansatte, trives ikke jeg, så enkelt er det, sier han.

At han skulle ende opp som kjøpmann er litt tilfeldig. Rolf Eirik har både befalsskolen og utdannelse som data/elektronikkingeniør, men endte som nevnt opp i REMA 1000. Og REMA-systemet er noe han trives godt med.

– Min bestefar het også Rolf Larssen og var kjøpmann, så man kan vel si det var litt genetisk også?

Rolf Eirik startet karrieren i sin hjemby Narvik, før han flyttet nedover til Østlandet og var nestkommanderende på REMA 1000 Fetsund i fire år. Så tok han kjeden sitt Talentprogram, og ble i 2005 kjøpmann på Holt Vestvollen i Skedsmo. Der styrte han skuta i 12 år før han i 2018 tok over butikken på Metro.  Med seg på lasset fra Holt Vestvollen ble også hans “nestkommanderende” assisterende butikksjef.

– Hun har jeg kjent i 15 år, og hun er en superflink dame som har 20 år i REMA-systemet, forteller han.

Det er flere som kan skilte med lang og tro tjeneste, også frukt og grønt-ansvarlig i butikken, Anne Mette, har snart vært 20 år i REMA.

– Jeg trives veldig godt med både jobben, kollegene mine og Rolf Eirik, sier hun

REMA 1000-kjøpmann smiler

Kjøpmann Rolf Eirik Larssen beskriver seg selv som en rolig og tålmodig leder.

Flat struktur

For øyeblikket har Rolf Eirik lederansvar for 31 ansatte i ulike stillingsprosenter. De ansatte gjør alle oppgaver som må til for å drive en stor butikk, inkludert en nystartet post i butikk.

Hos kjøpmann Rolf Eirik er det store muligheter for utvikling og ansvar. Han er selv glad i å ha en flat struktur, og han tar del i alle arbeidsoppgavene, blant annet påfylling av varer.

– Jeg trives også med å være på gulvet. Men det er de ansatte som først og fremst er viktige for en god drift. Hvis det er 400 arbeidstimer i uka, utgjør min jobb bare 10% av det, sier han.

De som jobber hos Rolf Eirik har ulik bakgrunn, og flere har kommet inn via Flyktninghjelpen, Pøbelprosjektet og NAV. Kjøpmannen er ikke så opptatt av hva som står på CV-en, men ønsker folk som vil noe.

– De må ha lyst og vilje til å bidra i et fellesskap, og ha lyst til å gjøre en forskjell. Jeg ser alltid etter folk som har en sterk indre motor, og lyst til å lykkes. Du må stole på folk, og tørre å gi dem muligheter, sier han.

Kjøpmann står utenfor rema 1000-butikk

Rolf Eirik Larssen har hatt 20 flotte år i REMA 1000, og han gleder seg til å gå på jobb hver dag.

Må trives på jobb

De ansatte er fulle av lovord om sin leder. Beskrivelser som “hyggelig”, “positiv” og “god sjef” går igjen. Blant dem er en av de ferskeste på REMA 1000 Metro, Roger. Men selv om han er ny her, er han godt kjent med REMA.

– Jeg har jobba her i en måned, helt ny. Men jeg har jobbet i REMA ganske mye, jeg var både assisterende butikksjef og har drevet en butikk selv for 10 år siden. Så nå er jeg tilbake igjen, så det er spennende, sier han.

Etter 10 år i en annen bransje, er han glad for å være tilbake til butikkyrket som han trives med. Han har kjent Rolf Eirik i mange år, og trives godt med å jobbe under han.

– Å ha Rolf Erik som sjef er supert. Han har vært en god kompis mens jeg har vært borte fra REMA også. Han sørger for mye sosialt og at det er hyggelig på jobb. Og når man trives på jobb da blir det bra! Dette er også en av beste REMA-butikkene, så det hjelper jo på.

Denne artikkelen er skrevet av Amedia