Sertifiserte produkter | Ansvarlig handel | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Sertifiserte produkter

Sertifiserte produkter

REMA 1000 tilbyr sertifiserte produkter for at du som forbruker skal være trygg på at varen er produsert på en bærekraftig og ansvarlig måte.

Prioriterer risikoutsatte råvarer

For at du skal være trygg på at varene er produsert på en bærekraftig og ansvarlig måte, bruker vi en rekke sertifiseringer av produktene vi selger. Risikoutsatte råvarer, som eksempelvis tomat og cashewnøtter, prioriteres først når vi vurderer sertifiseringer.

Enklere for deg å ta gode valg

Målet er å gjøre det enklere for deg som kunde å ta gode valg når du er i REMA 1000 sine butikker. For eksempel er alle svineproduktene til Kolonihagen er Dyrevernmerket, all kaffe fra Kjeldsberg er sertifisert og flere av REMA 1000s egne merkevarer er sertifisert med eksempelvis UTZ, Svanen, Vegan eller Fairtrade.

Noen av de vanligste merkeordningene i Norge

Nøkkelhullet

En offentlig merkeordning som skal gjøre det enkelt å velge sunnere matvarer som inneholder mer kostfiber og mindre fett, sukker og salt.

Ø-merket (Debio)

Det offentlige norske økologimerket som garanterer at maten og drikken med dette merket etterlever økologiregelverkets strenge miljø- og dyrevelferdskrav.

Fairtrade

En internasjonal merkeordning som sikrer at råvareproduserende bønder og arbeidere har fått bedre handelsbetingelser, samt at råvarene er dyrket etter standarder for trygge arbeidsforhold og bærekraftig jordbruk.

MSC (Marine Stewardship Counsil)

Et miljømerke for fisk- og sjømatprodukter som garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiske. Tilsvarende benyttes ASC for oppdrettsfisk.

ASC (Aquaculture Stewardship Council)

Et uavhengig miljømerke for fisk og sjømat fra oppdrett. Merket skal garantere at produktet kommer fra ansvarlig havbruk.

NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund)

Merkeordning gis til produkter som gir minimal risiko for helsemessige plager. Kriteriene er spesielt tilpasset for å unngå plager for personer med allergier, astma og andre overfølsomhetsreaksjoner.

UTZ / Rainforest Alliance

En merkeordning for rettferdig handel som sikrer at produksjonen oppfyller krav til sosiale forhold, miljø og jordbruks- og bedriftspraksis.

Dyrevernmerket

Dyrevernmerket er Norges første matmerke med fokus på dyrevelferd. Merket garanterer at dyrene i produksjonen har hatt bedre plass, sunnere kropp og mer aktivitet.

FSC

Stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, samt at den tar hensyn til lokalbefolkningen. Merket kan også benyttes på fiberemballasje.

Vegansk

Er en merkeordning som skal gjøre det enkelt å velge et dyrefritt alternativt. Det er matvarer og produkter som ikke har benyttet animalske råvarer eller berørt dyr i produksjonen.

Svanemerket

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Svanen stiller miljøkrav til produkter i et livssyklusperspektiv, fra uttak av råvare, under produksjon, under bruk og til produktet som avfall.