Sertifisert kaffe fra Kjeldsberg | Ansvarlig handel | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Sertifisert kaffe fra Kjeldsberg

Sertifisert kaffe fra Kjeldsberg

Kjeldsberg Kaffe bidrar til å skape en tryggere hverdag for kaffebonden, og gi deg som kunde en sikkerhet for at kaffen er produsert på ordentlig vis. Gjennom sertifiseringer som UTZ og Fairtrade, kan du som kunde være trygg på at de som jobber på kaffeplantasjen har gode arbeidsforhold.

160 år med god forretningsskikk

Siden 1856 har Kjeldsberg Kaffe importert og foredlet kaffe. Som kaffeprodusent med over 160 års erfaring har det ikke vært mulig å komme så langt uten god forretningsskikk og respekt for folk. Kaffebærplukkerne og bøndene spiller en avgjørende rolle i verdikjeden og fortjener gode arbeidsforhold.

Dessverre er lave kaffepriser en risiko som kan presse økonomien til de som produserer råkaffen. Alle i kaffebransjen er avhengig av at kaffebøndene kan drive lønnsomt for å få kaffehjulene til å gå rundt. Derfor er det ekstra viktig for Kjeldsberg å sørge for at alle produsenter har god lønn og gode arbeidsforhold.

God kaffe med god samvittighet.

Slike sertifiseringer sikrer at kaffeproduksjonen foregår under kontrollerte forhold. I praksis betyr dette at miljøet ivaretas på en mest mulig bærekraftig måte, at arbeiderne er sikret en minstelønn og at barnearbeid er forbudt.

Disse faktorene bidrar til å skape en tryggere hverdag for kaffebonden og en sikkerhet for deg som kunde at du kan kjøpe kaffen med god samvittighet. 

Les mer om Kjeldsberg Les mer om sertifisering hos REMA 1000

Kaffe er en risikovare, og vi betaler gjerne litt mer for å forsikre oss om at produktet vi selger kan nytes med den beste samvittighet. Våren 2015 ble Kjeldsberg 100 % sertifisert. Det vil si at vi siden den gang har produsert utelukkende sertifisert kaffe som kommer fra godkjente kaffefarmer. Den største andelen av vårt produktsortiment er UTZ-sertifisert, mens vår Fairtrade-kaffe er dobbeltsertifisert gjennom Fairtrade og Debio.

Jan Erik Glimsholt, administrerende direktør i Kjeldsberg

Fairtrade Norge takker REMA 1000 og Kjeldsberg for at dere handler råvarer til Fairtrade-betingelser. Bønder og arbeidere i deres verdikjeder får dermed bedre handels- betingelser og arbeids- forhold. Fairtrade- standardene sikrer at bønder har ivaretatt menneskerettighetene og minimerer risiko for brudd på disse.

– Fairtrade Norge

 

Les mer om

Kaffefondet til Kolonihagen

Sertifiserte produkter