Rema.no Ansvar Pøbelprosjektet

Pøbelprosjektet

I REMA 1000 er vi opptatt av å gi folk som faller utenfor samfunnet en ny sjanse. Siden 2011 har vi samarbeidet med Pøbelprosjektet som hjelper ungdommer som har falt utenfor utdanning og arbeid. Hittil har over 200 fått en ny sjanse gjennom praksisplass i butikk eller på distribunal. 84 pøbler jobber i REMA 1000 – noe som i følge Det Norske Veritas sparer det norske samfunnet for 994 millioner kroner.

Fra pøbel til nestleder
En av de som har kommet seg ut av NAV-kø og inn i arbeidslivet er Travis Lyons på REMA 1000 Majorstua i Oslo. For to år siden var Travis en av de som ikke hadde planer for fremtiden. Bare det å komme seg opp om morgenen var en utfordring for 24-åringen. Nå er han nestleder på REMA 1000 Majorstua og kjøpmann Mehmet Teknõz sin høyre hånd.

-Muligheten jeg fikk av REMA 1000 og Pøbelprosjektet førte til at jeg kom meg på bena og fikk lyst til å stå opp på morgenen. Drømmen er å bli kjøpmann og drive en egen REMA 1000 butikk, sier Travis og smiler.

Kjøpmann Mehmet synes det er meningsfullt å kunne bidra til at flere ungdommer kommer seg inn i arbeidslivet, og er stolt av Travis.

– For meg er det naturlig at jeg som arbeidsgiver bidrar til samfunnet. Å kunne hjelpe unge mennesker som faller utenfor arbeidsliv og utdanning har for meg bare vært en glede. Travis er en fantastisk ressurs og jeg er stolt av alt han har fått til, sier Mehmet.

REMA 1000 Pøbelskolen

REMA 1000 har samarbeidet med Pøbelprosjektet siden 2011 og vi er stolte av å bidra til at flere pøbler får den viktige erfaringen av å yte noe på en arbeidsplass. I 2016 gikk vi inn som hovedsamarbeidspartner for Pøbelprosjektet og etablerte samme år REMA 1000 Pøbelskolen. Sentralt står REMA 1000 sin filosofi og kultur i tillegg til praktisk butikkopplæring. Målet er at pøblene som ønsker å jobbe i REMA 1000 får en enda bedre start på sin karriere.

Tildelt pris for årets samfunnsengasjement

Samarbeidet med Pøbelprosjektet ble kåret til årets samfunnsengasjement under Sponsor- og eventprisen 2016. I juryens begrunnelse roses REMA 1000 for et folkelig prosjekt som tar utvikling og samfunnsansvar på alvor. Videre sier juryen at samarbeidet viser at en langsiktig sponsorstrategi kan utgjøre en forskjell for både sponsor, enkeltindivid og samfunnet.