Alltid norske råvarer i sesong | Samfunnsansvar | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Alltid norske råvarer i sesong

Alltid norske råvarer i sesong

I REMA 1000 heier vi på variasjon og alle de dyktige matprodusentene rundt om i landet vårt. Derfor jobber vi for at du alltid skal finne norske råvarer i sesong i våre butikker.

Sommerens søte jordbær, årets første nypoteter, høstens smakfulle lam og ferske krabber fra havet. I Norge har vi et stort mangfold av førsteklasses råvarer, som smaker fantastisk når de er i sesong.

Hos REMA 1000 jobber vi for å tilby et stort utvalg av norske, lokale produkter fra både store og små produsenter, som er eksperter i sitt fagfelt. Når de ulike sesongene er på sitt beste, skal du alltid finne gode råvarer i våre butikker.

I det langstrakte landet vårt varierer imidlertid tidspunktene for når de norske råvarene ankommer butikkene. Dette styres av lokale vær- og dyrkingsforhold, og vil derfor endre seg fra år til år. Det betyr at utvalget kan variere, og at vi iblant må ty til enkelte varer fra utlandet for å sikre at du finner det du skal ha i butikkene våre.

Norske grønnsaker

Sommeren og høsten er høysesong for norske råvarer – da bugner det av fargerike fristelser, som frukt, bær og grønnsaker i butikkene våre.

Noen av varene er bare å finne i en kort periode, andre har sesong over flere måneder eller kan langtidslagres. Det gjør at du finner mange norske grønnsaker hos REMA 1000 store deler av året, som poteter, gulrøtter, hodekål, løk og rotgrønnsaker.

Andre grønnsaker blir dyrket i drivhus og kan tilbys nærmest året rundt, som urter og agurk.

Finn inspirasjon med høstens rotgrønnsaker her.

Lokalprodusert lam

Norsk lam er i verdensklasse, og har en særegen smak takket være de varierte beiteområdene landet vårt har å by på. Fra august til november finner du ferskt lam i våre butikker, som har beitet i den norske fjellheimen eller langs kysten.

For å tilby deg som handler hos REMA 1000 de aller beste produktene har vi inngått samarbeider med flere lokale produsenter, som Lofotlam, Røroslam, Polarlam og Klosterlam. /laermer/lam/

Hva med å be inn venner og familie på tradisjonell fårikål eller prøv deg på ovnsbakt lammelår med rotgrønnsaker? Finn inspirasjon og oppskrifter med høstens lam her.

Fersk skrei fra norskekysten

Om vinteren finner du fersk skrei fra Lofoten i butikkene våre – en protein- og vitaminrik fisk av ypperste kvalitet. Sesongen varer normalt fra februar og ut april, men det er i februar og mars at skreien er på sitt aller beste.

Skreien klekkes i Lofoten og Vesterålen, og vandrer deretter helt til Barentshavet. I dette enorme og næringsrike beiteområdet tilbringer fisken mesteparten av oppveksten sin. Etter rundt fem år vender den tilbake utenfor kysten av Nord-Norge for å gyte.

Hver vinter gjentas denne kjærlighetsreisen, som er grunnen til at skrei ofte kalles «kjærlighetsfisken». Den lange reisen gjør skreien muskuløs og fast i kjøttet, og full av smak.

Finn inspirasjon med vinterens skrei her.

Krabbe fra Hitra

Krabben du finner hos REMA 1000 kommer fra Hitra og leveres av HitraMat. Det er kort vei fra fangst til butikk, noe som gir deg et av de ferskeste krabbeproduktene i våre butikker.

Langs Trøndelagskysten der krabben fiskes er det gode levevilkår, hvor Golfstrømmen fra sør møter den kalde sjøen fra nord. Krabbesesongen er fra mai til oktober, og når sommeren er på hell er krabben på sitt aller beste.

Les mer om Krabbe fra Hitra her.

Kortreist = bærekraft

Å spise kortreist mat er både godt og bærekraftig. Når vi handler varene lokalt, bidrar det til mindre transport, som reduseres utslipp og skadelige klimagasser.

REMA 1000 frakter mesteparten av varene med tog, som en del av vårt kontinuerlige arbeid med å redusere våre CO2-utslipp. Vårt mål er å bruke tog der det er mulig.