Rema.no Ansvar Lokalmat

Lokalmat

Vi heier på variasjon, de lokale forskjellene og alle de fantastiske fiskerne og bøndene som leverer mat i verdensklasse til våre butikker. Å tilby lokalproduserte matvarer med spesiell tilknytning til det enkelte lokalsamfunn gir verdi til både kunde, butikk og produsent. Derfor vil vi legge til rette for mer lokalmat i våre butikker.

Et tett samarbeid med  større grossister som håndterer flere små produsenter og direkte med bønder og fiskere sikrer forutsigbarhet i varetilgang, pris, og ikke minst kvalitet. Leverandører som Stange Gårdsprodukter, Lofotlam, Klosterlam, Røroskjøtt, Rørosmeieriet og egg fra frittgående høner fra blant annet Toten og Roan i Trøndelag er viktige for oss.

I Hordaland har vi i samarbeid med Spesialgrossisten reservert fast plass til lokale produkter i alle butikker. Dette har ført til betydelig økt salg av lokale varer, og fornøyde kunder. Vi er i gang med tilsvarende prosjekt i våre butikker i Agder.

Ut over dette samarbeider vi med en rekke større og mindre leverandører over hele landet, og tilbyr lokale produkter til konkurransedyktige priser i alle våre butikker.

En smak av Trøndelag

REMA 1000 har forsterket den lokale satsingen på lokalproduserte varer med stor tyngde i Trøndelag. Vi ser at stadig flere kunder etterspør lokalmat, derfor er det naturlig for REMA 1000 å satse lokalt.

I 2014 signerte REMA 1000 Trøndersk matmanifest som innebærer at regionen skal jobbe for å fremme lokalmat, kvalitet og opprinnelse. REMA 1000 er den eneste dagligvarekjeden som er tilsluttet manifestet.

“En smak av Trøndelag” er en serie med produkter med forankring i Midt-Norge. For REMA 1000 er regionale produksjonsmiljøer viktig da det gjenspeiler vår organiseringsform som har sterk regional styring. Dette bidrar til å gi lokale produsenter grunnlag for egen drift og gir REMA 1000 mulighet til å selge lokale kvalitetsvarer til kundene. Miljøgevinsten ved å hente varer lokalt er også betydelig.

Norsk NÅ!

Norsk NÅ! er kvalitetsvarer fra vårt vakre, langstrakte land og er et resultat av tett og godt samarbeid mellom REMA 1000 og norske bønder.

Lam fra Norges beste beiteområder

Norsk lam er i verdensklasse. Kjøttet er mørt, saftig og har en særpreget smak takket være de best tenkelige beiteområdene – i fjellet, på heiene og ved kysten. Ettersom de mest kvalitetsorienterte produsentene ikke har mulighet til å levere i store mengder har REMA 1000 inngått avtaler med flere lokale produsenter.

Lofotlam beiter fra fjell til fjære og frisk tang fra Nordishavet er også en naturlig del av beitegrunnlaget. Lammene må være født og oppvokst i Lofoten og tilfredsstille en rekke kvalitetskrav. Etter godkjenning på slakteri, blir de stemplet med egen logo før det sendes ut i markedet.

I Nord-Norge selger vi Polarlam. Det er lam som utelukkende har beitet nord for Polarsirkelen, og dermed beiter i frisk bris og frisk natur. Mer naturlig enn det blir det neppe.

Klosterlam beiter på lettsaltet havbeite gjennom hele beitesesongen. De beiter kun i øyriket i nærheten av Utstein Kloster, det sikrer god kontroll med dyrene hele året. Det gjør det enkelt å dokumentere alle ledd i produksjonen. Det er i dag 25 lammeprodusenter i nærområdet som leverer lam til Klostergarden, etter strenge kvalitetskriterier for fett, kjøttfylde og størrelse. Kun lam som oppfyller disse kriteriene kommer på markedet som Klosterlam.

Frisk fjelluft, gourmetbeite og lange tradisjoner – dette er suksessoppskriften som gjør Røroslam til et naturlig valg når høstens beste middager skal forberedes. Saueholdet i Rørostraktene har lange tradisjoner, og det er fortsatt aktiv seterdrift i området. Utmarksbeitene ligger på mellom 600 og 1000 meter over havet. Den klare fjelluften og lammenes tilgang til proteinrike, spirende vekster gjennom hele beitesesongen kjennes på smaken.