Rema.no Ansvar Sertifisert kaffe

Sertifisert kaffe

Ikke bare er det viktig for REMA 1000 at norske arbeidsplasser serverer ordentlig kaffe. Det er også viktig at arbeidsplassen som produserer kaffen har gode arbeidsvilkår. Derfor er all kaffe fra Kjeldsberg UTZ-sertifisert eller Fairtrade-merket.

1481530 Filtermalt Kaffe 250g Kjeldsberg (1)

UTZ Certified er en merkeordning og et program for bærekraftig jordbruk som ble lansert i 2002. UTZ betyr god på mayaspråk. Gjennom UTZ-programmet lærer bøndene å dyrke frem bedre avlinger, generere høyere inntekter og skape bedre muligheter, samtidig som miljøet ivaretas og jordens naturressurser sikres. Nå og i fremtiden.

Mer om de ulike sertifiseringsordningene

UTZ-sertifisert kaffe er betegnelsen på kaffe som er dyrket på farmer som har som mål at alle ledd i kaffehandelen skal tjene på sertifiseringsprosessen. Kaffefarmene som er sertifisert arbeider målrettet for å forbedre sosiale forhold, etablere miljøvennlige produksjons-prosesser og for å oppnå lønnsom drift.

Fairtrade er en internasjonal merkeordning som styrker bønder og arbeiderne i fattige land gjennom handel. Fairtrade-standardene sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser for bønder og arbeidere i utviklingsland, slik at de kan investere i produksjon, lokalsamfunn og en bærekraftig framtid. I dag finnes Fairtrade-merket kaffe, te, kakao, sukker, juice, is, sjokolade, bananer, ris, krydder, honning, bomull, blomster og vin i Norge.

Fairtrade-sertifisert kaffe er kaffe som er dyrket på Fairtrade-sertifiserte farmer. Dette innebærer at Fairtrade har oversikt over forholdene på kaffefarmene. Ved å være Fairtrade-sertifisert får kaffefarmene en garantert minstepris for kaffen de selger; minsteprisen slår inn dersom den børsnoterte kaffeprisen blir lavere enn et minimumsnivå.

Er kaffen merket som økologisk er den dyrket uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler. I økologisk produksjon søker man også å unngå skade på miljøet og det biologiske mangfoldet.
Debio er garantisten for at varer merket med deres godkjenningsmerker er produsert på en økologisk og bærekraftig måte. Denne godkjenningen er en forutsetning for å kunne si at et produkt er økologisk, og for å kunne bruke Ø-merket i markedsføringen.

«All kaffe fra Kjeldsberg er UTZ-sertifisert eller Fairtrade-merket»

Kjeldsberg

Kjeldsberg er det lille kaffebrenneriet med 13 ordentlig flinke mennesker som er lidenskapelig opptatt av å utvikle ordentlig kaffe for folk flest.

2744746-Fairtrade-Kaffe-Kjeldsberg-250g

Historien om Kjeldsberg begynner i 1856. Rasmus Flor Kjeldsberg åpnet sin første kolonialbutikk i Trondheim, og kaffe var ett av hovedproduktene. Kjeldsberg forstod hvor viktig det var at kaffen var av høyeste kvalitet, derfor ble de importerte varene valgt med omhu. Gjennom mer enn hundre år ble kaffen brent hos forskjellige lokale brennerier i Trondheim.

Kjeldsberg har en helt unik plass i REMA 1000 sin historie. Det var Francis Kjeldsberg som hjalp Odd Reitan med å etablere kjeden ved oppstarten på 70-tallet. Francis Kjeldsberg hadde tro på Reitan og Kjeldsberg ble etterhvert engrosleddet til REMA 1000. Kjeldsberg fikk med det landsdekkende distribusjon.