Fornybar energi | Samfunnsansvar | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Fornybar energi

Fornybar energi

Egenproduksjon av fornybar energi føyer seg inn i rekke av miljøtiltak som bedre varmegjenvinning, energibesparende belysning og mer miljøvennlig kjølemedium.

REMA 1000 Bjørndal produserer energi på taket

Som første dagligvarebutikk i Oslo åpnet Kjøpmann Marius Gruer solcelleanlegg på REMA 1000 Bjørndal i august 2016. Solcelleanlegget på 410 paneler a 270W dekker 700 kvm med solceller og er estimert til å produsere 83,000 kWh årlig, noe som tilsvarer 15% av butikkens energiforbruk. Oslo kommunes klima- og energifond har støttet anlegget med 40% av totale installasjonskostnader.

Solcelleanlegg føyer seg inn i rekken av tiltak som bedre varmegjenvinning, energibesparende belysning (LED) og mer miljøvennlig kjølemedium i butikkenes kjøle- og fryseanlegg. Les mer om hva vi gjør for å gjøre butikkene våre mer miljøvennlig.

Kortreist energi på REMA Distribunal Vagle

Til vår nye distribunal på Vagle er det utviklet et innovative miljøkonseptet som gir oss muligheten til å benytte fornybar energi på en ny og effektiv måte. Resultatet er kortreist energi som er høstet miljøvennlig, lagret effektivt og brukt smart. REMA Distribunal Vagle åpner høsten 2018.