Rema.no Ansvar Dyrevelferd

Dyrevelferd

God dyrevelferd er viktig for oss og ikke minste kundene våre. Vi i REMA 1000 mener at dyr som vokser opp under gode forhold trives bedre, og dermed gir oss kjøtt, melk og egg av en bedre kvalitet. For å bli leverandør hos oss stiller vi strenge krav til å følge våre egne – og allmenne – retningslinjer for dyrevelferd.

Selger kun egg fra frittgående høner

Siden 2012 har vi takket nei til egg fra burhøns og utelukkende solgt egg fra frittgående eller økologiske høner.

Arbeidet startet allerede i 2011, hvor vi startet å merke egg fra burhøns for å gjøre det enklere for kunden å ta bevisste valg. I tillegg ble forskjellene i dyrevelferd mellom høns i bur og frittgående omtalt på kartongene.

Egen serie med svineprodukter med god dyrevelferd

Sammen med Kolonihagen har vi lansert vår egen serie med økologiske svineprodukter. Når du velger Kolonihagens produkter kan du være helt trygg på at disse ikke bare er kompromissløse på smak og kvalitet, men også at de er produsert i tråd med naturen på en bærekraftig og etisk måte – med stort fokus på dyrevelferd. Råvarene produseres av tre dedikerte bønder som alle strekker seg langt for at dyrene skal ha det bra. Dette innebærer blant annet at grisene går ute, har bedre plass og får økologisk for.

Bedre dyrevelferd hos verpehønene

Fra og med 1. september 2018 får alle bøndene som leverer egg til Solvinge miljøberikelser i fjøsene. Høner har stor utforskertrang og et naturlig behov for å rote i strø, hakke, skrape og lete etter mat. Dette er nok et tiltak for å tilfredsstille hønas behov og løfte velferden hos verpehøner i Norge.

Tett samarbeid med Dyrevernalliansen

REMA 1000 ønsker, sammen med faglig ekspertise fra Dyrevernalliansen, å forbedre dyrevelferden i egen industri. Målet med samarbeidet er å gjøre oss i bedre stand til å jobbe med de viktigste områdene innenfor dyrevern, og å bedre norsk dyrevelferd.

I 2018 bidro vi i utviklingen av Norges første merke for bedre dyrevelferd som eneste dagligvareaktør. Målet er å gjøre det enklere for kundene å velge produkter fra dyr som har hatt det bedre.

Byttet til en ny og friskere kyllingrase

Sammen med Norsk Kylling har vi i flere år jobbet med å forbedre dyrevelferden i egen kyllingproduksjon. I 2018 kunne vi dele gladnyheten om at vi byttet til en friskere og mer aktiv kyllingrase ved å innføre Hubbard hos alle bøndene som leverer til merkevaren Solvinge.

Dette tilsvarer en tredjedel av norsk kyllingproduksjon, og er derfor et stort og viktig steg i riktig retning for å sikre at kyllingene har det bra. Her kan du bli bedre kjent med Hubbard. 

REMA 1000 Hubbard Kylling

Fokus på god dyrevelferd hos Stangekylling

I januar 2013 kjøpte vi 95% av Stange Gårdsprodukter for å kunne tilby kundene våre kylling- og kalkunprodukter av høy kvalitet til lav pris, produsert på en ansvarlig måte.

Dyrene fra Stange Gårdsprodukter får tid til å vokse seg store, og rom til å bruse med fjærene. Resultatet er mye kjøtt, god smak og førsteklasses kvalitet. Flere av Norges beste kokker har vært med på å justere fôret for å få en best mulig kjøttkvalitet, og Stange er vel ansett i Norges fremste kokkemiljøer.

Stange Gårdsprodukter og vi jobber stadig med å forbedre dyrevelferden til kyllingene enda mer, og sammen har vi iverksatt et prosjekt for fôr og miljø. Prosjektets mål og visjon er at Stange Gårdsprodukter skal produsere verdens sunneste og gladeste kylling.

Vår policy

For dyreprodukter skal dyrenes velferd vies tilstrekkelig oppmerksomhet gjennom hele verdikjeden. Dyrevelferd skal vurderes i dyrets livsløp, fra avl til avlivning. Som et minimum skal nasjonal lovgivning og internasjonale anbefalinger overholdes, og beste praksis etterstrebes.

 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte pels fra dyr som er alet opp eller fanget vesentlig for pelsens skyld.
 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte dun fra fjørfe som er levendeplukket eller brukt i produksjon av foie gras, og krever det samme av leverandøren.
 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte ull fra sauer som har vært utsatt for mulesing i egne merkevarer, og krever det samme av leverandøren.
 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte ull fra angorakaniner, og krever det samme av leverandøren.
 • REMA 1000 skal ikke selge egg fra burhøns.
 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte foie gras.
 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte produkter fra storferasen Belgian Blue.
 • REMA 1000 skal ikke selge eller benytte gjøkalv.
 • REMA 1000 skal ikke benytte dyreforsøk under fremstilling av egne merkevarer på kosmetikk- og husholdningsprodukter, og heller ikke gi andre i oppdrag å utføre det for seg. Det samme kreves av leverandøren.
 • Alle råvarer fra norske produsenter skal være KSL godkjente gårdsbruk.
 • REMA 1000 har forpliktet seg til European Chicken Commitment – en standard for bedre dyrevelferd i kyllingproduksjon.