Rema.no Ansvar Bærekraftig matproduksjon og produkter

Bærekraftig matproduksjon og produkter

Et av de viktigste tiltakene vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å stille krav til varene vi selger. Derfor er vårt mål å tilby et godt utvalg kvalitetsvarer som er produsert og solgt på en ansvarlig måte. Vi ønsker å øke utvalget av sertifiserte og økologiske varer, og fase ut palmeolje.

Vi kan påvirke miljøet mye gjennom verdikjeden, men til syvende og sist er det produktene vi selger som påvirker miljøet mest.

– Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000 AS

Sertifiserte produkter

REMA 1000 har sertifiserte produkter for at du som forbruker skal være trygg på at varen du kjøper er produsert på en bærekraftig og ansvarlig måte. Blant annet er alle svineproduktene til Kolonihagen Dyrevernmerket og all kaffe fra Kjeldsberg er sertifisert. Flere av REMA 1000s egne merkevarer er også sertifisert av UTZ og Fairtrade.

Her er noen kjente sertifiseringer du finner hos Rema 1000:

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Svanen stiller miljøkrav til produkter i et livssyklusperspektiv, fra uttak av råvare, under produksjon, under bruk og til produktet som avfall.

MSC er et miljømerke for fisk- og sjømatprodukter som garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiske. Tilsvarende benyttes ASC for oppdrettsfisk.

ASC er et uavhengig miljømerke for fisk og sjømat fra oppdrett. Merket skal garantere at produktet kommer fra ansvarlig havbruk.

FSC stiller krav til at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, samt at den tar hensyn til lokalbefolkningen. Merket kan også benyttes på fiberemballasje.

Les mer om de mest vanlige merkeordningene

Bilde av Kolonihagen sin logo i svart og hvitt.

Sammen kan vi tilby verdens beste økologiske høykvalitetsprodukter

Les om vår satsning på økologi

Mer plantebaserte produkter

Satsing på vegetar- og plantebaserte produkter er en helt nødvendig del av vårt arbeid for miljø og dyrevelferd. Vi ser en enorm økning i salget av bærekraftige alternativer, og spesielt ferske kjøtterstatninger er populært. Derfor fortsetter vi å utvikle nye plantebaserte produkter sammen med leverandørene.

Ifølge Helsedirektoratet får vi i oss mer mettet fett enn de anbefalte 10 prosentene av kostens totale energiinnhold. For å bidra til å redusere inntaket i befolkningen satser vi blant annet på sunne kategorier og forsterker vår satsning på plantebaserte kjøtterstatninger.

– Kaia Andresen, sjef for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000

Nei til palmeolje!

Hvert sekund forsvinner store områder med regnskog i flere deler av verden, for å gi plass til palmeoljeproduksjon. Dette vil ikke REMA 1000 være med på. Derfor var vi første dagligvareaktør til å fjerne palmeolje i alle egne matvarer. Siden 2014 har vi nektet å ta inn produktnyheter som inneholder palmeolje.

Slik tar vi vare på regnskogen

Satser på lokalmat

Norge er et langstrakt land med unikt landskap og mange dyktige produsenter. For å støtte oppunder småprodusentene inngår vi samarbeid med flere lokale produsenter om å selge deres produkter i REMA 1000.

Dette gir økt profitt til småprodusentene og et variert utvalg av kvalitetsvarer til deg som er kunde av REMA 1000. Noen lokalvarer finner du i alle våre butikker, mens andre selges lokalt der de er produsert.

Bærekraftig fisk og sjømat

I REMA 1000 jobber vi for at våre kunder skal få tilgang til et rikt og variert utvalg av bærekraftig fisk og sjømat. Produktene skal ha lav miljøpåvirkning, og gi deg gode råvarer av høy kvalitet til en lav pris. Les mer om vårt arbeid med bærekraftig fisk og sjømat.

Les mer her

Bærekraftig emballasje

Plast er blant den største miljøutfordringen verden står ovenfor. Vi vil være en del av løsningen, ikke problemet. REMA 1000 jobber med å redusere plastbruken er vi kan, øke graden av gjenvunnet materiale og gjøre emballasjen enkel for deg å gjenvinne.

Siden 2018 har vi kuttet over 1000 tonn plast fra egne produkter og kutter stadig mer.

Les mer her