Rema.no Ansvar Bærekraftig matproduksjon og produkter

Bærekraftig matproduksjon og produkter

Et av de viktigste tiltakene vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å stille krav til varene vi selger. Derfor er vårt mål å tilby et godt utvalg kvalitetsvarer som er produsert og solgt på en ansvarlig måte. Vi ønsker å øke utvalget av sertifiserte og økologiske varer, og fase ut palmeolje.

Vi kan påvirke miljøet mye gjennom verdikjeden, men til syvende og sist er det produktene vi selger som påvirker miljøet mest.

– Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000 AS

Dyrevernmerkede egg fra Kolonihagen

Sertifiserte produkter

Flere av våre egne produkter er sertifiserte med de viktigste miljø-, helse- og dyrevelferdssertifiseringene, slik at det blir enklere for deg å ta gode valg.

For eksempel er alle svineprodukter og egg fra Kolonihagen Dyrevernmerket og all kaffe fra Kjeldsberg er sertifisert. Flere av REMA 1000s egne merkevarer er også sertifisert med UTZ, Svanemerket og Fairtrade.

Her er noen kjente sertifiseringer du finner hos REMA 1000:

  • Svanemerket
  • MSC
  • ASC
  • FSC
Les mer om merkeordningene

Bilde av Kolonihagen sin logo i svart og hvitt.

Sammen kan vi tilby verdens beste økologiske produkter

Les om vår satsning på økologi
Økologisk kogurt fra kolonihagen - plantebasert yoghurt

Mer plantebaserte produkter

Vegetar- og plantebaserte produkter er en fin måte å spise litt mer bærekraftig. REMA 1000 opplever en enorm økning i salg av plantebaserte alternativer, spesielt på ferske kjøtterstatninger. Derfor fortsetter vi å lansere flere produkter, slik at det blir enda enklere for deg å velge.

I våre butikker finner du et godt utvalg av plantebaserte drikker, kjøtterstatninger, plantebasert melk og vegetariske ferdigretter.

Ifølge Helsedirektoratet får vi i oss mer mettet fett enn de anbefalte 10 prosentene av kostens totale energiinnhold. For å bidra til å redusere inntaket i befolkningen satser vi blant annet på sunne produkter, redusere salt, sukker og mettet fett i våre egne merkevarer, og forsterker vår satsning på plantebaserte kjøtterstatninger.

– Kaia Andresen, sjef for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000

Bærekraftig emballasje

Plast er blant den største miljøutfordringen verden står ovenfor. Vi vil være en del av løsningen, ikke problemet. REMA 1000 jobber med å redusere plastbruken er vi kan, øke graden av gjenvunnet materiale og gjøre emballasjen enkel for deg å gjenvinne.

Siden 2018 har vi kuttet over 1000 tonn plast fra egne produkter og kutter stadig mer.

Les mer her
Regnskogen

Nei til palmeolje!

Visste du at REMA 1000 var første dagligvareaktør som sa nei til palmeolje? I 2014 fjernet vi ingrediensen fra alle egne merkevarer, og takket nei til nyheter som inneholder palmeolje.

Hvert sekund forsvinner store områder med regnskog i flere deler av verden, for å gi plass til blant annet palmeoljeproduksjon. Over halvparten av jordens plante- og dyrearter finnes i regnskogen, samtidig som den spiller en viktig rolle i kampen mot klimaendringene. Bevaring av regnskogen er et fokusområde for REMA 1000.

Slik tar vi vare på regnskogen

Satser på lokalmat

Norge er et langstrakt land med unikt landskap og mange dyktige produsenter. For å støtte oppunder småprodusentene inngår vi samarbeid med flere lokale produsenter om å selge deres produkter i REMA 1000.

Dette gir økt profitt til småprodusentene og et variert utvalg av kvalitetsvarer til deg som er kunde av REMA 1000. Noen lokalvarer finner du i alle våre butikker, mens andre selges lokalt der de er produsert.

Les mer

Bærekraftig fisk og sjømat

I REMA 1000 jobber vi for at våre kunder skal få tilgang til et rikt og variert utvalg av bærekraftig fisk og sjømat. Produktene skal ha lav miljøpåvirkning, og gi deg gode råvarer av høy kvalitet til en lav pris. Les mer om vårt arbeid med bærekraftig fisk og sjømat.

Les mer her