Dyrevelferd for svin | Ansvarlig handel | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar i REMA 1000 Dyrevelferd Dyrevelferd for svin

Dyrevelferd for svin

Dyrevelferd for REMA 1000 betyr at dyrene blir godt ivaretatt og at vi tør å stille krav til leverandørene. For grisene innebærer det nok tid, omsorg og mulighet til å utøve naturlig atferd. På denne siden kan du lese mer om våre krav, forventninger til leverandørene og tiltak for at grisene skal ha det godt i hele sin levetid.

Hva har glade griser, gjørme og generell policy til felles?

Når du kjøper svineprodukter hos REMA 1000, skal du være trygg på at dyrene har hatt det godt. Derfor stiller vi strenge krav til alle våre leverandører, som må følge myndighetenes og våre egne retningslinjer for dyrevelferd. I våre butikker finner du kjøtt fra både konvensjonell drift og økologiske gårder, slik at du kan velge det produktet som passer deg best.

Policy og retningslinjer for dyrevelferd

Alle leverandører som leverer produkter til oss må følge myndighetenes krav og våre egne, strenge retningslinjer for dyrehold. Blant annet skal bonden stelle godt med grisene, og sørge for at de trives og kan utfolde sin naturlige atferd.
Som kunde hos REMA 1000 kan du være trygg på at vi aldri tar imot varer dersom våre retningslinjer for dyrevelferd ikke blir fulgt.

Like krav til alle bønder

Gris som selges i våre butikker skal ha hatt det godt i hele sin levetid. Alle våre leverandører skriver under på å følge vår generelle policy og retningslinjer, samt imøtekommer dyrenes krav om fri utfoldelse og Mattilsynets krav om godt dyrehold.
Noen av kravene er blant annet at grisen skal ha tett liggeunderlag, nok strø, tilgang på godt fôr og rikelige med spennende ting å undersøke og rote i. Vi mener at dyr som har hatt det godt, gir oss mat av en bedre kvalitet.
Det lille ekstra

Se etter Dyrevernmerket neste gang du handler

Dyrevernmerket symboliserer at bøndene har fulgt strengere krav enn det myndighetene krever for godt dyrehold. Grisen skal ha bedre plass, tilgang på uteområde, myk liggeplass, naturlig mat og muligheten til å lek og naturlig utfoldelse.
Sammen med Kolonihagen lanserte vi i 2018 en økologisk svineserie med produkter fra økologiske og frilandsgårder. Hele serien er Dyrevernmerket, og du finner blant annet pålegg, pølser, fileter, julemat og grillmat. På den måten blir det enklere for deg å velge dyrevelferd når du handler.

Jobber for bedre dyrevelferd

Vi skal fortsette å grave etter gode måter grisen kan få det bedre på. Vårt arbeid for bedre dyrevelferd stopper ikke. Vi vil fortsette å utfordre leverandørene, slik at vi kan gi deg flere produkter med god dyrevelferd til laveste pris.