Kolonihagens kaffefond | 2 kroner tilbake til kaffearbeiderne | REMA 1000
Hopp til innhold

Kolonihagens kaffefond

I samarbeid med Kolonihagen og KAFFA, jobber vi for mer bærekraftig produksjon og bedre arbeidsvilkår for kaffebøndene. For hver pose Kolonihagen kaffe du kjøper, går 2 kroner tilbake til arbeiderne.
På denne siden kan du lese mer om kaffefondet.

Kaffen til Kolonihagen kjøpes direkte fra gården og brennes på et av verdens beste brennerier i Oslo. Ved direkte kjøp sikrer vi at bonden får mer av fortjenesten. Kolonihagen har full sporbarhet ned til nærmeste gårdsbruk. Dermed har vi full kontroll på hva vi selger, og hvordan det er produsert.

Slik fungerer Kaffefondet

KAFFA + REMA 1000

For hver pose KAFFA selger til REMA 1000, settes 2 kroner inn i Kaffefondet. Pengene skal i hovedsak betales direkte og uavkortet til arbeiderne som har jobbet med kaffen. Noe går også til sosiale tiltak som arbeidsgivere eller lokale myndigheter ikke ellers er forpliktet til.

Derfor startet KAFFA og REMA 1000 et kaffefond

Verdens kaffemarkeder har endret seg radikalt de siste 20 årene: Mange nye aktører har kommet på banen med variasjon og kvalitet, samtidig som etterspørselen etter kaffe har økt. Alle ledd i verdikjeden har økt profitt. Bortsett fra de som plukker kaffebærene.

Skepsis på vegne av bøndene

KAFFAs gründer var skeptisk til å samarbeide med en lavprisaktør som REMA 1000. Årsaken var frykt for prispress, som ville kunne ramme bærplukkerne. For å unngå dette ble Kaffa og Kolonihagen enige om at 2 kroner per solgte pose skulle gå direkte tilbake til arbeiderne.

I 2019 donerte kaffefondet...

…670 000 kroner til kaffebønder i Brasil, Guatemala, Costa Rica og Kenya.

1. Rettferdighet

De som jobber med denne kaffen får skikkelig betalt. Og litt til. For hver pose kaffe som selges går 2 kroner til arbeiderne. Pengene er øremerket høyere lønn og bedre arbeidsvilkår.

2. Bærekraft

Kolonihagen og Kaffa jobber sammen med kaffebøndene for å legge om til økologisk sertifisert produksjon. Det krever at bøndene får sikre leveringsavtaler, forutsigbare priser og økt kunnskap om økologi. Det hjelper vi til med.

3. Sporbarhet

Kolonihagens kaffe har full sporbarhet, helt ned til nærmeste gårdsbruk. Det gjør at vi har full kontroll på hva vi selger, hvordan det produseres og hvordan det smaker. Full kontroll gir både deg og oss trygghet for skikkelig god kvalitet.

Bil med på blindtest av kaffen