Bærekraftig matproduksjon og produkter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar i REMA 1000 Ansvarlig handel Bærekraftig matproduksjon og produkter

Bærekraftig matproduksjon og produkter

Et av de viktigste tiltakene vi som dagligvarekjede kan gjøre, er å stille krav til varene vi selger. Derfor er vårt mål å tilby et godt utvalg kvalitetsvarer, som er produsert og solgt på en ansvarlig måte. For eksempel å øke utvalget av sertifiserte og økologiske produkter, og unngå palmeolje.

Sertifiserte produkter

Sertifiseringer gjør det enklere å velge produkter som er laget i tråd med miljøet, dyrevelferd eller lokalsamfunnet der produktet lages. Blant annet er flere av våre egne merkevarer sertifisert med Fairtrade, Debio, Dyrevernmerket, Svanen, Vegansk, FSC, ASC, MSC eller UTZ.

Her er noen kjente sertifiseringer du finner hos REMA 1000

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Svanen stiller miljøkrav til produkter i et livssyklusperspektiv, fra uttak av råvare, under produksjon, under bruk og til produktet som avfall.

MSC er et miljømerke for fisk- og sjømatprodukter som garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiske. Tilsvarende benyttes ASC for oppdrettsfisk.

ASC er et uavhengig miljømerke for fisk og sjømat fra oppdrett. Merket skal garantere at produktet kommer fra ansvarlig havbruk.

FSC stiller krav til at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, samt at den tar hensyn til lokalbefolkningen. Merket kan også benyttes på fiberemballasje.

Vi kan påvirke miljøet mye gjennom verdikjeden, men til syvende og sist er det produktene vi selger som påvirker miljøet mest.

– Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000 AS

Bilde av Kolonihagen sin logo i svart og hvitt.

Sammen kan vi tilby verdens beste økologiske produkter

Kolonihagen er kjent for sine premium produkter med fokus på smak, kvalitet, bærekraft og dyrevelferd. Alle produkter er økologisk produsert og stiller høyere krav til hvordan maten din lages. God smak med god samvittighet.

Bli bedre kjent med...

Mer plantebaserte produkter

Satsing på vegetar- og plantebaserte produkter er en helt nødvendig del av vårt arbeid for miljø og dyrevelferd. Vi ser en enorm økning i salget av bærekraftige alternativer, og spesielt ferske kjøtterstatninger er populært. Derfor fortsetter vi å utvikle nye plantebaserte produkter sammen med leverandørene.
I 2019 hadde REMA 1000 over 50 prosent volumvekst i salget av ferske kjøtterstatningsprodukter. Nå tilbyr vi et godt utvalg av plantebasert drikke, kjøtterstatninger, ferdige middager og vegetaralternativer.
Visste du at vi har et godt utvalg av vegansk smågodt fra Candy King? Varene er godt merket i smågodthyllen, slik at det er enkelt å finne dine veganske favoritter.

Ifølge Helsedirektoratet får vi i oss mer mettet fett enn de anbefalte 10 prosentene av kostens totale energiinnhold. For å bidra til å redusere inntaket i befolkningen satser vi blant annet på sunne kategorier og forsterker vår satsning på plantebaserte kjøtterstatninger.

– Kaia Andresen, sjef for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000

Nei til palmeolje

Hvert sekund forsvinner store områder med regnskog i flere deler av verden, for å gi plass til palmeoljeproduksjon. Dette vil ikke REMA 1000 være med på. Derfor var vi første dagligvareaktør til å si nei til palmeolje. Siden 2014 har vi fjernet palmeolje fra alle egne matvarer, og sluttet å ta inn nyheter som inneholder ingrediensen.

Visste du at...

Siden 2014 har REMA 1000 reddet over 48 000 fotballbaner med regnskog hvert år?

Satser på lokalmat

Norge er et langstrakt land med unikt landskap og mange dyktige produsenter. For å støtte oppunder småprodusentene inngår vi samarbeid med flere lokale produsenter om å selge deres produkter i REMA 1000.
Dette gir økt profitt til småprodusentene og et variert utvalg av kvalitetsvarer til deg som er kunde av REMA 1000. Noen lokalvarer finner du i alle våre butikker, mens andre selges lokalt der de er produsert.

fisker som ser ut mot havet fra båt. måker flyr rundt.

Bærekraftig fisk og sjømat

I REMA 1000 jobber vi for at våre kunder skal få tilgang til et rikt og variert utvalg av bærekraftig fisk og sjømat. Produktene skal ha lav miljøpåvirkning, og gi deg gode råvarer av høy kvalitet til en lav pris. Les mer om vårt arbeid med bærekraftig fisk og sjømat.

Bærekraftig emballasje

Plast er blant den største miljøutfordringen verden står ovenfor. Vi vil være en del av løsningen, ikke problemet. REMA 1000 jobber med å redusere plastbruken er vi kan, øke graden av gjenvunnet materiale og gjøre emballasjen enkel for deg å gjenvinne.
Siden 2018 har vi kuttet over 1500 tonn plast fra egne produkter og kutter stadig mer.