17. mai-frokost: Mat, dessert og drikke | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Tema og sesong Mat, dessert og drikke til 17. mai-frokosten
Oppskrifter i rødt, hvitt og blått

Mat, dessert og drikke til 17. mai

Tid for 17. mai-frokost, flagg og god mat. Her finner du oppskrifter og tips til alt du trenger til årets nasjonaldag – som frokost, kaker, grillmat og småretter.

Mat og drikke til hele dagen

Her finner du tips og oppskrifter til alt du trenger til den store festdagen.

Slik lager du det perfekte tapasbordet

Kjøttboller, salat, brød? På denne siden finner du enkle retter, smakfulle oppskrifter og tips til det perfekte tapasbordet!

Det blir ikke 17-mai uten bær

Bær på 17. mai er en nødvendighet. Les familien Bøe Hosen tips til hva man trenger til pavlovaen før sommerens store fester.

Festbrett

Slik lager du:
  • Frukt som melon, appelsin, druer og bær.
  • 3-4 forskjellige varianter kjøttpålegg. F.eks. spekeskinke, røkt skinke, salami, fuet eller chorizo.
  • Forskjellige typer kjeks.
  • 2-3 oster fra En verden full av oster.
  • Nøtter og syltetøy.
  • Grønnsaker som f.eks. små grentomater.
  • Pynt med urtekvaster som f.eks. rosmarin

Slik lager du perfekt pavlova til 17. mai

Pavlova er i vinden som aldri før og kan lages i mange varianter. Trikset ligger i rent utstyr og tålmodighet. Her finner du enkle og gode tips til å lykkes med festkaken.

Handleliste til 17. mai

Lurer du på hva som bør kjøpes inn før butikkene stenger? Vi hjelper deg med handlelisten! Her får du en ferdig liste med alt du trenger til 17. mai.

Enkle tips til den store dagen

Frisk punsj til sommermaten

Forfriskende velkomstdrinker

En velkomstdrink er hyggelig for gjester og familien, og gir deg litt ro mens du gjør de siste forberedelsene. Hektisk på selve dagen? Gjør klart noe som kan stå kaldt over natten.

Våre beste tips til handlelister

Nasjonaldagen blir enda morsommere dersom du har planlagt godt. Her finner du tips til hva du kan gjøre i forkant, dagen før og hva som bør gjøres på selve dagen.

Server med kjeks, marmelade eller syktetøy. Frukt og bær passer også godt!

  • Parmigiano Reggiano
  • Brie
  • Gruyère eller Comté
  • Gorgonzola Dolce
  • Camembert
  • Manchego
  • Smøreost
  • Vanlig gulost

Server med godt smør, flatbrød, eggerøre, potetsalat og melon.

  • Spekeskinke
  • Fenalår
  • Morrpølse
  • Serranoskinke
  • Parmaskinke
  • Salami
  • Brød, rundstykker eller knekkebrød
  • Egg
  • Laks
  • Bacon
  • Syltetøy
  • Smør
  • Ost
  • Skinke
  • Agurk
  • Paprika
  • Tomat
  • Eplejuice
  • Appelsinjuice
  • Melk
  • Kaffe
  • Te
  • Gressløk
  • Marengsbunn
  • Eggehvite
  • Sukker
  • Salt
  • Kremfløte
  • Vaniljestang
  • Vaniljesukker
  • Sukker
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Bringebær
  • Granateple
  • Pasjonsfrukt
  • Melis
  • Mynte
  • Servietter
  • Stearinlys
  • Blomsterdekorasjon
  • Nok med serveringsfat
  • 17. mai-flagg, sløyfer eller bånd
  • Urter til dekorering av mat (dill, persille, basilikum eller timian)
  • Duk