REMA 1000
Logg inn
Søk rema.no
Handlelapp
Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter


Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille

Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille

Påskelammet blir best hvis du bruker god tid og steketermometer. Beregn ca 3 timer på et lår på 2-3 kilo. Og denne spesielle krydderblandingen gir kjøttet det lille ekstra – både på duft og smak.

Tidsbruk 180 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 200 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2

Lammelår

2,3 klype Salt
2,3 ss Smør
2,3 klype Pepper
0,8 stk Lammelår

Urteblanding

3 fedd Hvitløk
0,8 ts Malt koriander
0,4 dl Olivenolje
0,4 stk Skall av sitron
0,8 potte Persille

Slik gjør du, trinn for trinn

Trinn 1

Sett stekeovnen på 200°C. Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til tykk saus.

Trinn 2

Gni lammelåret inn med smør. Sett det midt i ovnen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått jevn fin brunfarge.

Trinn 3

Ta lammelåret ut og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og krydre godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett det tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen. Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C. Hvis du ønsker det gjennomstekt, la det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med sausen. La hvile i minimum 20 minutter på en lun plass før det skjæres opp.



Dra ned i kalender