Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille

Helstekt lammelår med hvitløk, koriander og persille

Påskelammet blir best hvis du bruker god tid og steketermometer. Beregn ca 3 timer på et lår på 2-3 kilo. Og denne spesielle krydderblandingen gir kjøttet det lille ekstra – både på duft og smak.

Tidsbruk 180 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 184 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2

Lammelår

0,8 stk Lammelår
2,3 ss Smør
2,3 klype Pepper
2,3 klype Salt

Urteblanding

0,4 stk Skall av sitron
0,8 potte Persille
0,4 dl Olivenolje
3 fedd Hvitløk
0,8 ts Malt koriander

Slik gjør du, trinn for trinn

Trinn 1

Sett stekeovnen på 200°C. Ha koriander, persille, hvitløksfedd, raspet sitronskall og olivenolje i en morter og støt det sammen til tykk saus.

Trinn 2

Gni lammelåret inn med smør. Sett det midt i ovnen i en langpanne i ca. 25 minutter til det har fått jevn fin brunfarge.

Trinn 3

Ta lammelåret ut og skru ovnen ned til 140°C. Pensle låret med urteblandingen og krydre godt med salt og pepper. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret og sett det tilbake i ovnen. Pass på at det alltid er litt vann i bunnen av langpannen. Stek låret til en kjernetemperatur på 58°C. Hvis du ønsker det gjennomstekt, la det stå til 68°C. Ta det ut og pensle for siste gang med sausen. La hvile i minimum 20 minutter på en lun plass før det skjæres opp.



Dra ned i kalender